GOMBAMÁRTÁS
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
1 üveg vagy konzerv gomba ( lehet friss gomba is ) 1 fej hagyma 1 paradicsom 1 paprika 1 ek. zsír só bors ételízesítő 2 dl főzőtejszín 2 lapos ek. liszt
Elkészítés: A zsírt olvasszuk fel egy lábasban, s a hagymát kockázzuk fel apróra és adjuk a zsiradékhoz. Fonnyasszuk meg a hagymát, majd a paradicsomot és a paprikát is kockázzuk fel és adjuk a hagymához. Pirítsuk egy kicsit, hintsük meg kevés piros paprikával, s öntsük fel egy kicsi vízzel, de csak annyival, hogy a paprika ne égjen meg, mert akkor keserű lesz. Ezt követően a levétől leszűrt gombát adjuk hozzá. Sózzuk borsozzuk, ételízesítőzzük ízlés szerint és most már öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Főzzük puhára a gombát, ha kell, pótolhatjuk a vizet.
Miután megfőtt a gomba, a lisztet keverjük csomómentesre a főzőtejszínnel és sűrítsük be vele a gombát. Ha sűrűnek találnánk, adjunk hozzá még egy kevés vizet. Jól forraljuk ki és már tálalhatjuk is.
Természetesen lehet készíteni friss gombával is, abban az esetben a
gomba héját távolítsuk el és szeleteljük fel a gombát. ( én mindég
leforrázom a gombát, ehhez felteszek vizet egy kis lábasban és amikor
forr a víz, beledobom a megtisztított és felszeletelt gombát és 5-10
percig forralom. Ezután leszűröm és már használom is a főzéshez. )
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Miután megfőtt a gomba, a lisztet keverjük csomómentesre a főzőtejszínnel és sűrítsük be vele a gombát. Ha sűrűnek találnánk, adjunk hozzá még egy kevés vizet. Jól forraljuk ki és már tálalhatjuk is.
Természetesen lehet készíteni friss gombával is, abban az esetben a
gomba héját távolítsuk el és szeleteljük fel a gombát. ( én mindég
leforrázom a gombát, ehhez felteszek vizet egy kis lábasban és amikor
forr a víz, beledobom a megtisztított és felszeletelt gombát és 5-10
percig forralom. Ezután leszűröm és már használom is a főzéshez. )
Jó étvágyat kívánok hozzá!