HAMIS VAGDALT
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 5-6 nagyobb burgonya
  • 20 dkg párizsi
  • 1 egész tojás
  • ételízesítő
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj vagy zsír a sütéshez
  • Elkészítés: Ezt a vagdaltat főként főzelékek mellé ajánlom. S nagy könnyedséget jelent, ha fasírozottat szeretnénk készíteni, de nincs otthon darált hús vagy ha van is, csak épp nincs kivéve a fagyasztóból.
    Az elkészítése egyszerű, s nem kell hozzá sok hozzávaló.
    A burgonyát először héjában megfőzzük, majd utána kissé langyosra hűtve megpucoljuk és krumplinyomóval összetörjük. 
    A párizsit ledaráljuk vagy ha ezzel nem akarunk bíbelődni, nagyon apróra felaprítjuk - én így készítettem. Hozzáadjuk a krumplihoz és bele adjuk még a tojást, ízlés szerinti mennyiségű sót és annyi lisztet, hogy összekösse a masszát. Alaposan összedolgozzuk a krumplis keveréket és vizes kézzel gombócokat formálunk, amit el is lapíthatunk.
    Vagy kanállal ovális szeleteket formálunk, majd zsemlemorzsában megforgatjuk és bő, forró zsiradékban kisütjük.
    Főzelékek, mártások  mellé ajánlom feltétként, de egy salátával elfogyasztva is remek választás.
    ( A képen gombamártással és rizi-bizivel van tálalva. )

    Jó étvágyat kívánok hozzá!