KEKSZES KRÉMES
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 50-70 db. kocka alakú háztartási keksz ( a forma méretétől függ )
  • 1 l tej
  • 3 cs. vaníliás pudingpor
  • 1 kocka ráma
  • 12 ek. cukor
  • 1/2 l habtejszín
  • 4 cs. vaníliás cukor
  • tetejére: csokireszelék
  • Elkészítés: Ennek a süteménynek az elkészítése nagyon egyszerű. Első lépésként a 3 cs. pudingport, a cukrot és a  liter tejet felfőzzük sűrűre, majd kihűtjük. Amikor kihűlt, beledolgozzuk a rámát és 2 vaníliás cukrot. Egy tepsit - ha van esetleg kapcsos tepsi formánk, olyan mint a kerek tortaforma, csak ez szögletes, az még jobb - rakjunk ki egy sorban keksszel. Erre simítsuk rá a krémet, majd a krém tetejét is rakjuk ki újabb sor keksszel. A habtejszínt verjük fel kemény habbá a 2 cs. vaníliás cukorral és simítsuk a keksz tetejére. A tejszínhabra pedig reszeljünk csokoládét. Ha hulala habtejszínt használunk, akkor nem szükséges habfixáló, de más eddig nem használt tejszínhez érdemes adni 1 cs. habfixálót, hogy igazán kemény habot kapjunk. Másnapig hagyjuk állni a süteményt, addigra a keksz is megpuhul. Másnap felkockázva szervírozzuk.
    Nagyon fincsi édesség, bátran ajánlom mindenkinek!

    Jó étvágyat kívánok hozzá!