TIRAMISU
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 20-25 dkg babapiskóta
  • 25 dkg natúr sajtkrém
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 -5 ek. cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 2-4 dl főzött fekete kávé, rumaroma
  • 3 ek. kakaópor
  • Elkészítés: Ez a tiramisu  nyers  tojással készül, tehát a tojás nem főzött állapotában lesz benne a tiramisuban. Így ezt érdemes figyelembe venni, mielőtt ezt a típusú tiramisut készítjük.
    Először főzzük le a kávét és hűtsük ki. 
    Ezután válasszuk ketté a tojásokat és a tojások sárgáját keverjük ki a kétféle cukorral, majd a sajtkrémmel és végül keverjük hozzá a reszelt citromhéjat. 
    A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá és forgassuk bele a tojásos keverékbe. 
    A kihűlt kávéba öntsünk ízlés szerinti mennyiségű rumaromát. Érdemes megkóstolni. 
    Készítsük magunk elé azt a tálat, amibe a tiramisut fogjuk szervírozni.
    majd a babapiskótákat egyesével mártsuk meg a rumos kávéba és egy sorban rakjuk le a mellénk készített tálba. 
    Az elkészült sajtkrém felét simítsuk rá a babapiskótákra, majd rakjuk rá a másik rész babapiskótát, amiket szintén belemártogattunk a kávéba. 
    A másik rész krémmel borítsuk be a babapiskótákat. 
    A tetejére szitáljuk rá egy szűrővel a kakaóport és végül a desszertet tegyük pár órára hűtőbe.
    A tiramisu desszertnek nagyon sok elkészítési módja ismert, de remélem sikerült az én receptemmel is finom édességet varázsolni az asztalra.
    Ezt a tiramisu receptet készítettem már natúr vajkrémmel is, mivel  sajtkrém helyett csak vajkrémet kaptam, s azzal is ugyanolyan finom volt a desszert. Így szerintem, bárhogyan is készítjük, mindenhogyan ízletes édességet tudunk pillanatok alatt készíteni.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!