TIRAMISU
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
20-25 dkg babapiskóta 25 dkg natúr sajtkrém 1 citrom reszelt héja 3 -5 ek. cukor 1 vaníliás cukor 3 tojás 2-4 dl főzött fekete kávé, rumaroma 3 ek. kakaópor
Elkészítés: Ez a tiramisu nyers tojással készül, tehát a tojás nem főzött állapotában lesz benne a tiramisuban. Így ezt érdemes figyelembe venni, mielőtt ezt a típusú tiramisut készítjük.
Először főzzük le a kávét és hűtsük ki.
Ezután válasszuk ketté a tojásokat és a tojások sárgáját keverjük ki a kétféle cukorral, majd a sajtkrémmel és végül keverjük hozzá a reszelt citromhéjat. 
A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá és forgassuk bele a tojásos keverékbe.
A kihűlt kávéba öntsünk ízlés szerinti mennyiségű rumaromát. Érdemes megkóstolni.
Készítsük magunk elé azt a tálat, amibe a tiramisut fogjuk szervírozni.
majd a babapiskótákat egyesével mártsuk meg a rumos kávéba és egy sorban rakjuk le a mellénk készített tálba.

Az elkészült sajtkrém felét simítsuk rá a babapiskótákra, majd rakjuk rá a másik rész babapiskótát, amiket szintén belemártogattunk a kávéba.
A másik rész krémmel borítsuk be a babapiskótákat.
A tetejére szitáljuk rá egy szűrővel a kakaóport és végül a desszertet tegyük pár órára hűtőbe.
A tiramisu desszertnek nagyon sok elkészítési módja ismert, de remélem sikerült az én receptemmel is finom édességet varázsolni az asztalra.
A tiramisu desszertnek nagyon sok elkészítési módja ismert, de remélem sikerült az én receptemmel is finom édességet varázsolni az asztalra.
Ezt a tiramisu receptet készítettem már natúr vajkrémmel is, mivel sajtkrém helyett csak vajkrémet kaptam, s azzal is ugyanolyan finom volt a desszert. Így szerintem, bárhogyan is készítjük, mindenhogyan ízletes édességet tudunk pillanatok alatt készíteni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!