MADÁRTEJ
EGYSZERŰ | KIADÓS | SZÜLETÉSNAP
HOZZÁVALÓK
  • 6 tojás
  • 12 ek. cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 liter tej
  • 3 ek. liszt
  • Elkészítés: A tejet felforraljuk, majd ez idő alatt a tojásokat szétválasztjuk és a tojásfehérjét 6 ek. cukorral kemény habbá verjük.
    Ha a tej felforrt, mérsékeljük alatta a lángot és kanál segítségével a felvert habból galuskákat szaggatunk a tejbe. Főzzük kb. fél percig, megfordítjuk és kb. fél percig főzzük a másik oldalát is. Ezt majd lehet látni, ahogyan megnőnek a galuskák.
    Szűrőlapát segítségével kiszedjük, s amikor mindet megfőztük, lecsurgatjuk alóla a visszamaradt tejet. Érdemes ezt úgy csinálni, hogy egy tálba beleteszünk egy szűrőt és ebbe szedjük ki a habot. Így szépen lecsepeg a szűrőn át a tálba a felesleges tej.
    A 6 tojássárgáját kikeverjük a 6 ek. cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és azt a tejet, ami a tálba lecsurgott, s még egy kevés tejet a felforralt tejből, s csomómentesre keverjük.
    Belecsurgatjuk a felforrt tejhez és folytonos keverés mellett besűrítjük. Én a madártejben nem szeretem, ha nagyon híg a mártás, de aki úgy szereti, akkor picivel kevesebb lisztet tegyen bele.
    Ezenkívül aki szereti a citromos ízt, az reszelje bele a már kész madártejbe egy citromnak a héját. Nagyon finom így citromosan, bátran ajánlom mindenkinek.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!