TÚRÓS NOKEDLI TÚRÓVAL ÉS SÜLT SZALONNÁVAL
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
Nokedlihez: 50 dkg liszt 3 tojás kevés só víz 25 dkg túró A nokedli tetejére: 25 dkg túró 10 dkg füstölt szalonna tejföl
Elkészítés: A túrós tésztának ezt a változatát nagyon szeretem, bár időigényesebb, hiszen nokedlit kell szaggatni, s nem pedig egyszerűen csak kifőzni a zacskóból a főzővízbe beleöntött tésztát. De higgyétek el, megéri a fáradságot. Hiszen nemcsak egy sima nokedli tésztát szaggatunk ki, hanem a nokedli tésztába még beledolgozunk egy kis túrót is. Ettől még finomabb lesz a végén még túróval összekevert nokedlink.

Először tegyünk fel a gázra egy fazékban vizet és tegyünk bele 1 kk. sót és 1 tk. olajat. S hagyjuk, hogy felforrjon.
Amikor azt látjuk, hogy hamarosan forrni fog a vizünk, állítsuk össze a nokedli tésztáját.

Jó étvágyat kívánok hozzá!
A lisztet öntsük egy tálba, majd sózzuk meg és azzal keverjük össze a lisztet.
Adjuk hozzá a tojást, amit érdemes előtte egy tálkában egy villával összehabosítani.
S annyi vizet adjunk hozzá, hogy se túl lágy, de se túl sűrű ne legyen a nokedli tésztánk. Az egészet keverünk ki.
Amikor ez meg van, hozzá keverjük a 25 dkg túrót.
Azzal, hogy a nokedli tésztájába is kevertünk túrót, azáltal egy nagyon könnyű, puha légies, nokedlit kapunk majd a végén.
Amint forr a víz, egy kevés tésztát tegyünk a nokedli szaggatóra és szaggassuk ki a nokedlit.
Amint kiszedtük, leszűrtük a nokedlit, áttéve a tálba, egy pici étolajjal keverjük át.
Végezzük a nokedli kiszaggatását mindaddig, míg tart a nokedli tésztánk.
A kifőtt nokedlit végül keverjük össze 25 dkg túróval.
A füstölt szalonnát vágjuk kockákra és süssük zsírjára egy serpenyőben.
Aki szereti, kicsit még sütheti ropogósabbra is a szalonnát.
Szedjük ki azután a zsírjából, hogy ne szívja magába a kisült zsiradékot. Tálaláskor adjuk a szalonna pörcöt a nokedli tetejére és öntözzük meg tejföllel.
Még egy változattal szeretném ezt az ételt bemutatni nektek, ahogyan szoktam tálalni.
Ugyanígy elkészítjük a túrós nokedlit.
De előtte megfőzünk egy füstölt csülköt, ami természetesen jóval előbb kell, hogy megfőljön. Hiszen időigényesebb.
Aztán a csülök húst levágjuk a csontjáról.
A levágott füstölt húst felszeleteljük. Majd egy hőálló tálba vagy egy kisebb tepsibe simítjuk a túrós nokedlit.
A tetejére eligazgatjuk a csülök darabokat.
A tepsit vagy tálat behelyezzük 200 fokra előmelegített sütőbe és kb. 20-25 percig sütjük.

Ezalatt csak összeérnek, összesülnek az ízek és egy fenséges főétel lesz, amit a családtagjaink elé kínálhatunk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!