TÚRÓS NOKEDLI TÚRÓVAL ÉS SÜLT SZALONNÁVAL
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
Nokedlihez: 50 dkg liszt 3 tojás kevés só víz 25 dkg túró A nokedli tetejére: 25 dkg túró 10 dkg füstölt szalonna tejföl
Elkészítés: A túrós tésztának ezt a változatát nagyon szeretem, bár időigényesebb, hiszen nokedlit kell szaggatni, de higgyétek el, megéri a fáradságot.
A lisztből, a tojásból, a sóból és annyi vízből, hogy se túl lágy, se túl sűrű ne legyen, nokedli tésztát keverünk ki. Amikor ez meg van, hozzá keverjük a 25 dkg túrót. Azzal, hogy a nokedli tésztájába is kevertünk túrót, azáltal egy nagyon könnyű, puha nokedlit kapunk. Forró, lobogó, sós és kevés étolaj hozzáadásával lévő vízben kiszaggatjuk a nokedlit. Amikor kiszedtük a nokedlit, ekkor is adjunk hozzá pici étolajat és keverjük vele át. A kifőtt nokedlit keverjük össze a 25 dkg túróval. A füstölt szalonnát vágjuk kockákra és süssük egy serpenyőben ropogósra. Szedjük ki a zsírjából. Tálaláskor adjuk a pörcöt a nokedli tetejére és öntözzük meg tejföllel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A lisztből, a tojásból, a sóból és annyi vízből, hogy se túl lágy, se túl sűrű ne legyen, nokedli tésztát keverünk ki. Amikor ez meg van, hozzá keverjük a 25 dkg túrót. Azzal, hogy a nokedli tésztájába is kevertünk túrót, azáltal egy nagyon könnyű, puha nokedlit kapunk. Forró, lobogó, sós és kevés étolaj hozzáadásával lévő vízben kiszaggatjuk a nokedlit. Amikor kiszedtük a nokedlit, ekkor is adjunk hozzá pici étolajat és keverjük vele át. A kifőtt nokedlit keverjük össze a 25 dkg túróval. A füstölt szalonnát vágjuk kockákra és süssük egy serpenyőben ropogósra. Szedjük ki a zsírjából. Tálaláskor adjuk a pörcöt a nokedli tetejére és öntözzük meg tejföllel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!