BRAZIL KRÉMES
KIADÓS | ÜNNEPI | KARÁCSONY
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 20 dkg liszt
  • 1 kk. sütőpor
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1 ek. víz
  • 1 kk. kakaó
  • 1 dl főzött kávé
  • 10 dkg darált dió
  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • Krém: 5 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 6 dl víz
  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • Teteje: 0,3 dl habtejszín, hozzá 1 cs. habfixáló
  • 1 tk. őrölt kávé
  • 5 dkg éttortabevonó csokoládé, hozzá 2 dkg ráma
  • Elkészítés: Ezt a receptet egy barátnőm ajánlotta, ő a network-ön találta.  Én eddig az Albán krémest készítettem, s azt tapasztaltam, hogy a két süti nagyon hasonlít egymásra. Az tény, hogy mindkét sütemény nagyon finom.
    A tésztához felverjük a tojásfehérjét kemény habbá. A többi hozzávalót jól kikeverjük és végül beleforgatjuk a felvert habot. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben készre sütjük és hagyjuk kihűlni. Ezalatt elkészítjük a krémet. A tojásfehérjét gőz fölött felverjük kemény habbá a cukor felével, majd félre tesszük, amíg felfőzzük a pudingot: a pudingporokat a másik rész cukorral és a vízzel csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük. Amikor már besűrűsödött, hozzákeverjük a felvert habot és még 2-3 percig tovább főzzük vele, közben folyamatosan kevergetve. Az elkészült krémet rásimítjuk a kihűlt tészta tetejére és hagyjuk ezt is kihűlni. Ezt követően felverjük a tejszínt kemény habbá a habfixálóval, keverjük el benne a darált kávét és simítsuk rá a krémre. ( Lehet használni zacskós tejszínt, akkor jó, ha adunk hozzá habfixálót, de ha hulalát használunk, akkor a 2 dl-es is elég és habfixáló használata nem szükséges. De bátran merem ajánlani a habport is, én sok mindenhez azt használok, mert az gyakran van a spájzomban. ) Végül gőz fölött olvasszuk fel a csokit a rámával és csurgassuk rá a tejszínhab tetejére. Másnap felszeletelve kínáljuk.

    ( Szépen szeletelhető, nem törik meg a csoki, ha láng fölött felmelegített késsel megolvasztjuk a csokoládét a szeletelés mentén. )



    Jó étvágyat kívánok hozzá!