BRAZIL KRÉMES
KIADÓS | ÜNNEPI | KARÁCSONY
HOZZÁVALÓK
Tészta: 20 dkg liszt 1 kk. sütőpor 1 kk. szódabikarbóna 1 ek. víz 1 kk. kakaó 1 dl főzött kávé 10 dkg darált dió 4 tojás 20 dkg cukor Krém: 5 tojásfehérje 20 dkg cukor 6 dl víz 2 cs. vaníliás pudingpor Teteje: 0,3 dl habtejszín, hozzá 1 cs. habfixáló 1 tk. őrölt kávé 5 dkg éttortabevonó csokoládé, hozzá 2 dkg ráma
Elkészítés: Ezt a receptet egy barátnőm ajánlotta, ő a network-ön találta. Én eddig az Albán krémest készítettem, s azt tapasztaltam, hogy a két süti nagyon hasonlít egymásra. Az tény, hogy mindkét sütemény nagyon finom.
A tésztához felverjük a tojásfehérjét kemény habbá. A többi hozzávalót jól kikeverjük és végül beleforgatjuk a felvert habot. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben készre sütjük és hagyjuk kihűlni. Ezalatt elkészítjük a krémet. A tojásfehérjét gőz fölött felverjük kemény habbá a cukor felével, majd félre tesszük, amíg felfőzzük a pudingot: a pudingporokat a másik rész cukorral és a vízzel csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük. Amikor már besűrűsödött, hozzákeverjük a felvert habot és még 2-3 percig tovább főzzük vele, közben folyamatosan kevergetve. Az elkészült krémet rásimítjuk a kihűlt tészta tetejére és hagyjuk ezt is kihűlni. Ezt követően felverjük a tejszínt kemény habbá a habfixálóval, keverjük el benne a darált kávét és simítsuk rá a krémre. ( Lehet használni zacskós tejszínt, akkor jó, ha adunk hozzá habfixálót, de ha hulalát használunk, akkor a 2 dl-es is elég és habfixáló használata nem szükséges. De bátran merem ajánlani a habport is, én sok mindenhez azt használok, mert az gyakran van a spájzomban. ) Végül gőz fölött olvasszuk fel a csokit a rámával és csurgassuk rá a tejszínhab tetejére. Másnap felszeletelve kínáljuk.
( Szépen szeletelhető, nem törik meg a csoki, ha láng fölött felmelegített késsel megolvasztjuk a csokoládét a szeletelés mentén. )
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A tésztához felverjük a tojásfehérjét kemény habbá. A többi hozzávalót jól kikeverjük és végül beleforgatjuk a felvert habot. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben készre sütjük és hagyjuk kihűlni. Ezalatt elkészítjük a krémet. A tojásfehérjét gőz fölött felverjük kemény habbá a cukor felével, majd félre tesszük, amíg felfőzzük a pudingot: a pudingporokat a másik rész cukorral és a vízzel csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük. Amikor már besűrűsödött, hozzákeverjük a felvert habot és még 2-3 percig tovább főzzük vele, közben folyamatosan kevergetve. Az elkészült krémet rásimítjuk a kihűlt tészta tetejére és hagyjuk ezt is kihűlni. Ezt követően felverjük a tejszínt kemény habbá a habfixálóval, keverjük el benne a darált kávét és simítsuk rá a krémre. ( Lehet használni zacskós tejszínt, akkor jó, ha adunk hozzá habfixálót, de ha hulalát használunk, akkor a 2 dl-es is elég és habfixáló használata nem szükséges. De bátran merem ajánlani a habport is, én sok mindenhez azt használok, mert az gyakran van a spájzomban. ) Végül gőz fölött olvasszuk fel a csokit a rámával és csurgassuk rá a tejszínhab tetejére. Másnap felszeletelve kínáljuk.
( Szépen szeletelhető, nem törik meg a csoki, ha láng fölött felmelegített késsel megolvasztjuk a csokoládét a szeletelés mentén. )
Jó étvágyat kívánok hozzá!