HAGYMÁS-MUSTÁROS-TEJFÖLÖS CSIRKECOMB
EGYSZERŰ | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
4 egész csirkecomb kettévágva 3 ek. tejföl 3 gerezd fokhagyma 2 fej vöröshagyma 1 dl vörösbor 2 ek. mustár só, bors 1 csokor petrezselyemzöld zsiradék a tepsi kikenéséhez
Elkészítés: Az egész csirkecombokat vágjuk ketté, majd sózzuk és borsozzuk meg. Egy serpenyőben forrósítsunk kevés zsiradékot és abban pirítsuk elő a csirkecombokat. A hagymát tisztítsuk meg a héjától és karikázzuk fel. Amikor kiszedtük és félre tettük a húst, ebben a zsiradékban pároljuk meg egy kicsit a hagymát, majd adjuk hozzá a tejfölt, a mustárt, a vörösbort, s a fokhagymát, amit aprítsunk fel. Jól forraljuk ki. Egy tepsit kenjünk ki zsiradékkal és fektessük bele az elősütött csirkecombokat. Az elkészült mártással öntsük le és előmelegített sütőben süssük addig, amíg a combok puhák nem lesznek. Ez az idő kb. 45-55 perc. Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemzölddel, de ha ez elmarad, úgy is nagyon finom ételt kapunk. Bármilyen körettel kínálható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!