HAGYMÁS-MUSTÁROS-TEJFÖLÖS CSIRKECOMB
EGYSZERŰ | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 4 egész csirkecomb kettévágva
  • 3 ek. tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 dl vörösbor
  • 2 ek. mustár
  • só, bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • zsiradék a tepsi kikenéséhez
  • Elkészítés: Az egész csirkecombokat vágjuk ketté,  majd sózzuk és borsozzuk meg. Egy serpenyőben forrósítsunk kevés zsiradékot és abban pirítsuk elő a csirkecombokat. A hagymát tisztítsuk meg a héjától és karikázzuk fel. Amikor kiszedtük és félre tettük a húst, ebben a zsiradékban pároljuk meg egy kicsit a hagymát, majd adjuk hozzá a tejfölt, a mustárt, a vörösbort, s a fokhagymát, amit aprítsunk fel. Jól forraljuk ki. Egy tepsit kenjünk ki zsiradékkal és fektessük bele az elősütött csirkecombokat. Az elkészült mártással öntsük le és előmelegített sütőben süssük addig, amíg a combok puhák nem lesznek. Ez az idő kb. 45-55 perc. Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemzölddel, de ha ez elmarad, úgy is nagyon finom ételt kapunk. Bármilyen körettel kínálható.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!