TÖLTÖTT HÚSTEKERCSEK
KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
8-10 szelet setéshús / comb vagy karaj / 10 szelet baconszalonna 5 szelet gépsonka 5 kis szelet trapista sajt só őrölt fekete bors kevés zsiradék kevés víz alufólia
Elkészítés: A töltött hústekercsek nagyon illenek egy vasárnapi ebédhez, de vendégvárásra is kitűnő választás. Én leginkább karajból készítettem, de használtam már hozzá sertés combot is és azzal is ugyanolyan finom, puha lesz a husink.
A sertéshús szeleteket először klopfoljuk ki, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk meg.
A gépsonka minden szeletét vágjuk ketté, a baconszalonnát is és a trapista sajtot is vágjuk félbe.
A gépsonka minden szeletét vágjuk ketté, a baconszalonnát is és a trapista sajtot is vágjuk félbe.
Minden hús szeletre ráfektetünk két szelet baconszalonnát, egy fél szelet gépsonkát és egy fél szelet sajtot.
Tekerjük fel a húst és alufóliába csavarjuk be, oly módon, hogy az alufóliának a két végét megtekerve, készítsünk egy roládot. Úgy nézzen ki, mint a szaloncukor.
Tekerjük fel a húst és alufóliába csavarjuk be, oly módon, hogy az alufóliának a két végét megtekerve, készítsünk egy roládot. Úgy nézzen ki, mint a szaloncukor.
Végezzük ezt mindaddig, míg tart a hússzeletünk.
Egy tepsit zsiradékkal kenjünk meg, ami lehet sertés zsír is, de akár olaj is és öntsünk bele egy kevés vizet, kb. 1,5 dl-t.
Egy tepsit zsiradékkal kenjünk meg, ami lehet sertés zsír is, de akár olaj is és öntsünk bele egy kevés vizet, kb. 1,5 dl-t.
Majd fektessük bele a csomagolt hústekercseket.
Előmelegített sütőbe süssük így kb. 1 órát.
Közben azért egy-kétszer nézzünk rá, mert ha elpárolgott a víz, azt pótoljuk, mert különben leéghet a zsiradék.
De a tepsiben lévő vízre azért van még szükség az alufólia mellett is, hogy ne legyen olyan száraz a megsült hús.
Kb. 1 óra letelte után csomagoljuk ki a hústekercseket és pár perc várakozás, hűlés után, szeleteljük fel a húsroládokat.
Aki kicsit ropogósabban szeretné kínálni ezt a fogást, abban az esetben a kibontott hústekercseket, még egyben hagyva, egy serpenyőben, kevés zsiradékon pirítsa, kérgesítse meg.
Aki kicsit ropogósabban szeretné kínálni ezt a fogást, abban az esetben a kibontott hústekercseket, még egyben hagyva, egy serpenyőben, kevés zsiradékon pirítsa, kérgesítse meg.
S csak azután szeletelje fel.
Én ezt a műveletet kihagytam, enélkül is ízletesek a kis a hústekercsek.
De pirítva is még kellemesebbé tehetjük ezt a húsételt.
Palacsinta tésztába mártott krumplival és kapor mártással tálaljuk.
Palacsinta tésztába mártott krumplival és kapor mártással tálaljuk.
De bármilyen más körettel és salátával is kitűnő étel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!