SÜLT BURGONYAPÜRÉ TOJÁSSAL
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 1-1,5 kg burgonya
  • 10 dkg ráma
  • 5 dkg reszelt trapista sajt
  • petrezselyemzöld, só
  • 4 tojás
  • Elkészítés: Ez a köret nemcsak ízletes, hanem egy nagyon könnyű, lágy burgonyás étel is. Én most is, mint minden receptemnél 4 személyre főzök, de aki kevesebbet szeretne készíteni, természetesen a hozzávalók csökkentésével ez megoldható.
    A burgonyát hámozzuk meg és azután mossuk meg. Majd  annyi vízben, amennyi ellepi, főzzük puhára. Természetesen a főzővízbe tegyünk sót is.
    Miután elkészült a burgonya, szűrjük le, s egy krumpli nyomóval törjük össze.
    Adjuk hozzá a rámát a rámával keverjük ki. Ízlés szerint ismét sózzuk meg, majd a 4 tojásfehérjét verjük kemény habbá és forgassuk bele a kikevert krumpliba a habot. 
    ( Amikor választjuk szét a tojásokat, a sárgáját próbáljuk meg egyben hagyni, mert azt felhasználjuk a krumpli tetejére. )
    Egy hőálló tálat vagy tepsit kenjünk ki rámával és simítsuk bele a burgonyapürét. 
    Egy kanál segítségével készítsünk kis mélyedéseket a burgonya felületén és ide csúsztassuk bele a félretett tojássárgákat. Én még pluszban két mélyedést készítettem a négyen kívül és oda külön egy-egy egész tojást ütöttem. 
    A tetejét megszórtam reszelt sajttal és apróra vágott petrezselyemzölddel. Meghintettem pici sóval és előmelegített sütőben addig sütöttem, míg a tojások meg nem sültek a burgonya pürében.
    Nagyon könnyű, finom körete bármilyen húsételnek!

    Jó étvágyat kívánok hozzá!