SÜLT BURGONYAPÜRÉ TOJÁSSAL
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 1-1,5 kg burgonya
  • 10 dkg ráma
  • 5 dkg reszelt trapista sajt
  • petrezselyemzöld, só
  • 4 tojás
  • Elkészítés: Ez a köret nemcsak ízletes, hanem egy nagyon könnyű, lágy burgonyás étel. Én most is, mint minden receptemnél 4 személyre főzök, de aki kevesebbet szeretne készíteni, természetesen a hozzávalók csökkentésével ez megoldható.

    A burgonyát hámozzuk meg és annyi vízben, amennyi ellepi, főzzük puhára. Természetesen a főzővízbe tegyünk sót.

    Miután elkészült a burgonya, szűrjük le és a rámával keverjük ki. Ízlés szerint sózzuk meg, majd a 4 tojásfehérjét verjük kemény habbá és forgassuk bele a krumpliba a habot. ( Amikor választjuk szét a tojásokat, a sárgáját próbáljuk meg egyben hagyni, mert azt felhasználjuk a krumpli tetejére. )

    Egy hőálló tálat vagy tepsit kenjünk ki rámával és simítsuk bele a burgonyapürét. Egy kanál segítségével készítsünk kis mélyedéseket a burgonya felületén és ide csúsztassuk bele a félretett tojássárgákat. Én még két mélyedést készítettem a négyen kívül és oda egy-egy egész tojást tettem. A tetejét megszórtam reszelt sajttal és apróra vágott petrezselyemzölddel, meghintettem pici sóval és előmelegített sütőben addig sütöttem, míg a tojások meg nem sültek.



    Nagyon könnyű, finom körete bármilyen húsételnek!



    Jó étvágyat kívánok hozzá!