SAJTOS-TEJFÖLÖS KRUMPLI
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 1-1,5 kg burgonya
  • 4 tojás
  • 1 nagy tejföl ( 325 vagy 375 g )
  • ételízesítő
  • olaj
  • 10 dkg trapista sajt
  • Elkészítés: Ehhez a húsételhez egy krumplis köretet készítettem, amit igazán ízessé tesz a sajt és a tejföl. De bármilyen húsétel remek kísérője lehet ez a krumplis fogás, nemcsak ennek a gombás sajtos húsnak.
    Először a burgonyákat hámozzuk meg és karikázzuk fel. 
    Sós vízben főzzük meg roppanósra, azaz vigyázzunk, hogy ne törjenek össze, ne főljenek túlságosan szét. Hanem a krumpli karikák maradjanak egyben. 
    Miután készen van, szűrjük le és egy kiolajozott tepsibe öntsük bele. 
    Az egész tojásokat üssük bele egy tálba és egy kézi habverővel keverjük ki simára a tejföllel.
    Közben sózzuk, ételízesítőzzük meg. 
    Ezt a keveréket öntsük a tepsiben lévő burgonyára. 
    A sajtot reszeljük le és szórjuk meg vele a tejfölös masszát. 
    200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük be a tepsit és süssük szép rózsaszínűre a sajtos tejfölös burgonyát.

    Várjunk vele egy keveset és már ha nem tűzforró, szépen kockára vágva kínálható is.

    Bármilyen sült hús mellé kiválóan illik ez a köret.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!