SAJTOS-TEJFÖLÖS KRUMPLI
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
1-1,5 kg burgonya 4 tojás 1 nagy tejföl ( 325 vagy 375 g ) só ételízesítő olaj 10 dkg trapista sajt
Elkészítés: Ehhez a húsételhez egy krumplis köretet készítettem, amit igazán ízessé tesz a sajt és a tejföl. De bármilyen húsétel remek kísérője lehet ez a krumplis fogás, nemcsak ennek a gombás sajtos húsnak.
Várjunk vele egy keveset és már ha nem tűzforró, szépen kockára vágva kínálható is.
Bármilyen sült hús mellé kiválóan illik ez a köret.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Először a burgonyákat hámozzuk meg és karikázzuk fel.
Sós vízben főzzük meg roppanósra, azaz vigyázzunk, hogy ne törjenek össze, ne főljenek túlságosan szét. Hanem a krumpli karikák maradjanak egyben.
Miután készen van, szűrjük le és egy kiolajozott tepsibe öntsük bele.
Az egész tojásokat üssük bele egy tálba és egy kézi habverővel keverjük ki simára a tejföllel.
Közben sózzuk, ételízesítőzzük meg.
Ezt a keveréket öntsük a tepsiben lévő burgonyára.
A sajtot reszeljük le és szórjuk meg vele a tejfölös masszát.
200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük be a tepsit és süssük szép rózsaszínűre a sajtos tejfölös burgonyát.
Várjunk vele egy keveset és már ha nem tűzforró, szépen kockára vágva kínálható is.
Bármilyen sült hús mellé kiválóan illik ez a köret.
Jó étvágyat kívánok hozzá!