VIRSLIS FORNETTI
EGYSZERŰ
HOZZÁVALÓK
  • 80 dkg liszt
  • 1,5 dl étolaj
  • 0,5 dl tej
  • 1 csapott ek. só
  • 1 kk. cukor
  • 1 kocka élesztő ( 5 dkg )
  • Töltelék: 4-6 db virsli
  • Teteje: 1 ek. tejföl
  • 1 tojássárgája
  • Elkészítés: > A tejet langyosítsuk meg és a kávéskanál cukorral futtassuk fel benne a kocka élesztőt. Majd gyúrjuk össze a többi hozzávalóval. Osszuk el a kigyúrt tésztát 4 cipóra és nyújtsuk ki kerekre és egyben vékonyra. A kinyújtott lapokat vágjuk be körben háromszögekre. Mindegyik háromszög nagyobb végére tegyünk egy kis darab virslit - amit előzőleg vágjunk fel akkora darabokra, amekkora belefér a tésztába. A kifliket kívülről befelé haladva tekerjük fel. Zsiradékkal kikent tepsibe helyezzük őket, de ne tegyük szorosan egymás mellé, mert még kelni fognak. Amikor mindet leraktuk, kb. 30 percig kelesszük. Ezt követően a tojássárgáját keverjük ki a tejföllel és ezzel a keverékkel kenjük le a tetejüket. Előmelegített sütőben süssük aranybarnára.


    Nagyon kellemes ízű sörkorcsolya.


    Jó étvágyat kívánok hozzá!