VIRSLIS FORNETTI
EGYSZERŰ
HOZZÁVALÓK
80 dkg liszt 1,5 dl étolaj 0,5 dl tej 1 csapott ek. só 1 kk. cukor 1 kocka élesztő ( 5 dkg ) Töltelék: 4-6 db virsli Teteje: 1 ek. tejföl 1 tojássárgája
Elkészítés: > A tejet langyosítsuk meg és a kávéskanál cukorral futtassuk fel benne a kocka élesztőt. Majd gyúrjuk össze a többi hozzávalóval. Osszuk el a kigyúrt tésztát 4 cipóra és nyújtsuk ki kerekre és egyben vékonyra. A kinyújtott lapokat vágjuk be körben háromszögekre. Mindegyik háromszög nagyobb végére tegyünk egy kis darab virslit - amit előzőleg vágjunk fel akkora darabokra, amekkora belefér a tésztába. A kifliket kívülről befelé haladva tekerjük fel. Zsiradékkal kikent tepsibe helyezzük őket, de ne tegyük szorosan egymás mellé, mert még kelni fognak. Amikor mindet leraktuk, kb. 30 percig kelesszük. Ezt követően a tojássárgáját keverjük ki a tejföllel és ezzel a keverékkel kenjük le a tetejüket. Előmelegített sütőben süssük aranybarnára.
Nagyon kellemes ízű sörkorcsolya.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nagyon kellemes ízű sörkorcsolya.
Jó étvágyat kívánok hozzá!