VIRSLIS FORNETTI
EGYSZERŰ
HOZZÁVALÓK
  • 80 dkg liszt
  • 1,5 dl étolaj
  • 0,5 dl tej
  • 1 csapott ek. só
  • 1 kk. cukor
  • 1 kocka élesztő ( 5 dkg )
  • Töltelék: kb. 6-8 db virsli
  • Teteje: 1 ek. tejföl
  • 1 tojássárgája
  • Elkészítés: Szeretem a kis kifli formákra alakított tésztákat, s azt különösen, hogy a tölteléke sok féleképpen változtatható ezeknek az apró falatoknak. Ehhez a töltött kiflikhez a tejet langyosítsuk meg akár mikróban, akár gázon és a kávéskanál cukorral futtassuk fel benne a kocka élesztőt. 
    Majd gyúrjuk össze a többi hozzávalóval. 
    Ekkor még ezt a tésztát nem kell keleszteni, majd csak a kiflik összeállítása után.
    Osszuk el a begyúrt tésztát 4 cipóra és nyújtsuk ki kerek tányér formára és egyben vékonyra. 
    A kinyújtott lapokat vágjuk be körben háromszögekre. Én 12 cikkre vágtam egy kerek, kinyújtott lapot.
    Mindegyik háromszög nagyobb végére tegyünk egy kis darab virslit, amit előzőleg vágjunk fel akkora darabokra, amekkora belefér a tésztába. 
    A kifliket kívülről befelé haladva tekerjük fel. 
    Természetesen egyszerre csak egy cipót készítsünk így elő, s csak utána következhet a második, a harmadik, s végül a negyedik cipó.
    Zsiradékkal kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, de ne tegyük szorosan egymás mellé, mert még kelni fognak. 
    Amikor mindet leraktuk, takarjuk le egy konyharuhával és 40 percig kelesszük. 
    Ezt követően a tojássárgáját keverjük ki a tejföllel és ezzel a keverékkel kenjük le a tetejüket. 
    Előmelegített sütőben végül süssük aranybarnára.
    Nagyon kellemes ízű sörkorcsolya.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!