HORTOBÁGYI HÚSOS PALACSINTA
KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
Palacsintához: 4 tojás ízlés szerint só 6 dl tej 12 ek. finom liszt Pörkölthez: 2 ek. finomliszt 1 fej vöröshagyma 1 kk. pirospaprika víz 60-70 dkg sertéscomb 1 ek. zsír só őrölt bors 1 nagy tejföl, 5 dkg reszelt trapista sajt
Elkészítés:
A sertéshúsból először tejfölös pörköltet készítünk: Ehhez a vöröshagymát apró kockákra vágjuk és a zsíron üvegesre pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával és felöntjük egy kevés vízzel, hogy a paprika ne égjen meg.
Majd hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst és annyi vízzel öntjük fel, hogy a húst ellepje.
Hozzáadjuk az ízlés szerinti mennyiségű sót és a fekete őrölt borsot. Készre főzzük, ha kell pótoljuk a vizet, mert a besűrítésnél több szaftra van szükség.
Amíg fő a pörkölt, elkészítjük a sós palacsintát. Ebből a mennyiségből 20-22 db. palacsinta lesz.
A 4 tojást villával kicsit felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, 1-2 csipet sót és a 6 dl tejet. Ha sűrűnek találjuk, adjunk még hozzá egy pici tejet. Vagy akár fele tej és fele ásványvíz hozzáadásával is készíthetjük a palacsinta tésztát. Csomómentesre keverjük és kisütjük a palacsintákat.

Amikor a pörköltünk elkészült, a 2 ek. lisztet keverjük el a tejföllel és sűrítsük be vele a húst, majd jól forraljuk ki. Ezután egy nagyobb szűrővel szűrjük le a húsról a szaftot, mert így nem kell majd halászni a szaftból a husikat.
Egyenként töltsük meg a palacsintákat a hússal. Egy palacsintához egy kisebb evőkanálnyi mennyiséget számoljunk. A palacsintákat a töltés során két végén hajtsuk be és így tekerjük fel.
Egy vajjal kikent kisebb tepsibe hosszában 2 sorban helyezzük egymás mellé a palacsintákat. A leszűrt tejfölös mártással öntsük le és reszeljünk a tetejére trapista sajtot.

Előmelegített sütőben süssük 20-30 percig.
Hercegnő burgonyával, burgonyás rétessel vagy krumplipürével tálaljuk.
Mindegyik burgonyás köret megtalálható az oldalon.
Jó étvágyat kívánok!
A sertéshúsból először tejfölös pörköltet készítünk: Ehhez a vöröshagymát apró kockákra vágjuk és a zsíron üvegesre pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával és felöntjük egy kevés vízzel, hogy a paprika ne égjen meg.
Majd hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst és annyi vízzel öntjük fel, hogy a húst ellepje.
Hozzáadjuk az ízlés szerinti mennyiségű sót és a fekete őrölt borsot. Készre főzzük, ha kell pótoljuk a vizet, mert a besűrítésnél több szaftra van szükség.
Amíg fő a pörkölt, elkészítjük a sós palacsintát. Ebből a mennyiségből 20-22 db. palacsinta lesz.
A 4 tojást villával kicsit felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, 1-2 csipet sót és a 6 dl tejet. Ha sűrűnek találjuk, adjunk még hozzá egy pici tejet. Vagy akár fele tej és fele ásványvíz hozzáadásával is készíthetjük a palacsinta tésztát. Csomómentesre keverjük és kisütjük a palacsintákat.

Amikor a pörköltünk elkészült, a 2 ek. lisztet keverjük el a tejföllel és sűrítsük be vele a húst, majd jól forraljuk ki. Ezután egy nagyobb szűrővel szűrjük le a húsról a szaftot, mert így nem kell majd halászni a szaftból a husikat.
Egyenként töltsük meg a palacsintákat a hússal. Egy palacsintához egy kisebb evőkanálnyi mennyiséget számoljunk. A palacsintákat a töltés során két végén hajtsuk be és így tekerjük fel.
Egy vajjal kikent kisebb tepsibe hosszában 2 sorban helyezzük egymás mellé a palacsintákat. A leszűrt tejfölös mártással öntsük le és reszeljünk a tetejére trapista sajtot.

Előmelegített sütőben süssük 20-30 percig.
Hercegnő burgonyával, burgonyás rétessel vagy krumplipürével tálaljuk.
Mindegyik burgonyás köret megtalálható az oldalon.

Jó étvágyat kívánok!