PISKÓTÁS MEGGYES RÉTES
EGYSZERŰ | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 1 cs. 6 db-os réteslap
  • 40-50 dkg magozott meggy
  • 1 dl tejföl
  • hozzá 1 ek. porcukor, 3 ek. étolaj
  • piskótához: 10 dkg liszt
  • 2 egész tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1 kisebb citrom reszelt héja
  • 1 tk. citromlé
  • 2 ek. víz
  • Elkészítés: A tejfölt kikeverjük a porcukorral és az étolajjal. Az egyik réteslapot kiterítjük egy tiszta konyharuhára vagy sütőpapírra és a tejfölös keverékkel megkenjük. Ráterítünk még egy réteslapot és ezt is megkenjük, majd egy harmadik réteslapot is ráterítünk. Ezt már nem kenjük le, hanem a réteslap felére rákenjük a piskóta tészta felét. A piskótának a hozzávalókat csak keverjük össze, majd miután rásimítottuk a felét a  réteslapra, szórjuk rá a piskótára a magozott meggynek szintén a felét. A konyharuha vagy sütőpapír segítségével tekerjük fel és zsiradékkal kikent tepsibe fektessük. A másik 3 réteslappal járjunk el ugyanígy és azt is rakjuk a tepsibe. A rétesek tetejét is kenjük meg a tejfölös keverékkel. Előmelegített sütőben süssük szép arany barnára. Tálaláskor hintsük meg porcukorral. Ha a meggytől kicsit megszíneződne a rétesben a piskóta, ne ijedjünk meg, nem romlott meg benne semmi, csupán a meggy savassága okozza ezt a szépséghibát, viszont ha édeskésebb ízű meggyet használunk, ez nem következik be.


    Nagyon finom rétes, hiszen a gyümölcsön kívül a piskóta is benne van.





    Jó étvágyat kívánok hozzá!