NOKEDLI
EGYSZERŰ | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
0,5 kg liszt 3 tojás 1 mk. só víz
Elkészítés: A tojásokat villával kissé felverjük, hozzáadjuk a liszthez, amihez a sót is beleadtuk. S annyi vízzel dolgozzuk el, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Forrásban lévő vízbe- amibe tettünk 1 ek. étolajat és 1 mk. sót- kiszaggatjuk a nokedlit. Ha feljött a víz felszínére, még pár másodpercig főzzük és leszűrjük. Ha kiszedtük a vízből, kevés étolajjal átkeverjük, hogy ne ragadjon össze.
Bármilyen pörkölt, szaftos hús, lecsó mellé ajánlom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Bármilyen pörkölt, szaftos hús, lecsó mellé ajánlom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!