TOJÁSSALÁTA
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 1 fej jégsaláta
  • 4-5 paradicsom
  • 6- keményre főzött tojás
  • ezersziget öntet
  • Elkészítés: A tojássalátáról talán  sok mindenkinek a majonézes saláta jut az  eszébe. Természetesen úgy is, majonézes, tejfölös alapban is elkészíthető a tojássaláta, de ez most csak jégsalátával és paradicsommal lett gazdagítva. Az elkészítése nagyon könnyű és nagyon kevés időt igényel.
    A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük. ( Tipp: Ha teszünk a főzővízbe egy csipet sót, akkor könnyebben lepucolható a héja. )
    A főzés és hideg vízzel való leöblítés után megpucoljuk és negyedekre vágjuk a főtt tojásokat. 
    A paradicsomokat megmossuk és azokat is negyedekre vágjuk. 
    A jégsalátát szintén megmossuk és nagyon jól lecsepegtetjük.
    Sokan vannak, akik a jégsalátát csak összetépkedik és nem mossák meg, de én nem szoktam a mosását kihagyni ennek a salátának sem.
    Azután csak úgy egyszerűen  beletépkedjük tetszés szerinti nagyságúra egy  tálba. 
    Egy jénai vagy más kínáló tálba rétegezve lerakjuk a salátát, a paradicsomot és a tojást. 
    Meglocsoljuk ezersziget öntettel és már tálalható is. 
    Természetesen bármilyen más öntetet is használhatunk hozzá. 
    Én ezt szeretem a leginkább, de más ízekkel is harmonizál ez az egyszerű saláta egyveleg.
    Akár húsok mellé vagy akár önmagában is fogyasztható.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!