TOJÁSKRÉMES SONKATEKERCS
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 6 tojás
  • 20-25 dkg gépsonka
  • 2-3 ek. ráma vagy liga, só, fehér bors
  • Elkészítés: Ezt a fogást általában húsvétkor készíti a legtöbb háziasszony, bár szerintem egy reggeliként is felszolgálhatjuk. Az egyszerűsége mellett nagyon finom is. Én ezt az egyszerű változatot is gyakran készítem, ezért veletek is szerettem volna megosztani.

    A tojásokat a szokásos módon keményre főzzük, majd hideg vízben kihűtjük.
    Lepucoljuk a tojások héját és kettőbe vagy három darabba vágva, egy keverőtálba rakjuk. 
    Adjunk hozzá annyi rámát vagy ligát - de ennek hiányában a dobozos rámából is tehetünk hozzá, az is jó, pl. delma - amennyivel jó krémesre tudjuk keverni a tojás alapot. Kb. 2-3 ek. mennyiségre mindenképp szükség van.
    Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és keverjük ki simára. Ha van botmixer, az mindenképp könnyedséget jelent. Én botmixerrel szoktam a kikeverést végezni, de természetesen villával is jól kikeverhetővé válik majd a rámától. 
    Viszont abban az esetben, ha nincs botmixerünk, mindenképp előbb a villával törjük össze a főtt tojásokat kis darabokra, s csak azután lássunk neki a rámával való kikeverésnek.
    Fektessünk magunk elé egy sonka szeletet és a kikevert egyszerű tojáskrémből tegyünk egy keveset egy csíkban a sonka szelet egyik felére.
    Tekerjük ezután fel a sonkát.
    Majd a sonkaszeletek mindegyikére tegyünk ugyanígy rá egy keveset a tojáskrémből és tekerjük fel a szeleteket.
    A sonka tekercseket úgyis megtölthetjük a tojáskrémmel, hogy csillagcsővel ellátott habzsákból nyomjuk a krémet a sonkára, majd a feltekerés után még a két végére is nyomunk egy keveset a tojáskrémből a tekercseknek. 
    Így természetesen mutatósabb lesz a sonka tekercs.
    Ha minddel elkészültünk, már tálalhatjuk is a családnak.
    Salátával, paradicsommal, zöldpaprikával, uborkával vagy más hidegtállal, pl. körözöttel töltött paprikával, franciasalátával laktató könnyű vacsora vagy reggeli.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!