KARFIOLPÖRKÖLT
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
1 fej karfiol 1 ek. zsír 2 kk. piros paprika pici bors só ízlés szerint 1 mk. ételízesítő 1 fej vöröshagyma 10-15 tojás
Elkészítés: Ennek a karfiolos-tojásos ételnek azt a megnevezést is adhatnánk, hogy " tojásos karfiol ", de anyukámtól mindig karfiol pörköltként hallottam. A karfiol pörköltet nagyon könnyen el tudjuk készíteni. Az előkészületekkel és a főzési idővel együtt sem telik sok időbe. Az előkészülethez tartozik a karfiol megfőzése. Ehhez a karfiolt rózsáira szedve mossuk meg és sós vízben főzzük meg puhára, de arra azért ügyelve, hogy teljesen ne essenek szét a karfiol rózsák. Majd szűrjük le. A hagymát pucoljuk le a héjától és kockázzuk apróra. Majd a lábasban felhevített zsíron üvegesre pirítsuk meg.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Azután szórjuk őrölt piros paprikával és egy pici vízzel azonnal öntsük fel, hogy ne égjen meg a paprika, mert akkor keserű lesz. Hagyjuk felforrni.
Ekkor adjuk hozzá a karfiolt, amit fakanállal nyomkodjunk kicsit szét, de ne teljesen, maradjanak benne nagyobb darabok is.
Sózzuk borsozzuk és adjunk hozzá ételízesítőt.
Öntsük fel vízzel, annyival, hogy a lábasban lévő karfiolt 3/4 részig ellepje. Átforraljuk, átpároljuk annyi idő alatt, hogy a víz elpárolódjon.
A tojásokat ezután üssük fel egy tálba, sózzuk meg és villával kissé verjük fel, aztán adjuk a karfiolhoz és folytonos keverés mellett süssük a karfiolok között a rántottát.
Azért írtam egyébként 10-15 tojást, mert a tojások száma eltérő lehet, ki mennyiből szeretné készíteni. Ha többől, akkor kiadósabb lesz az ételünk.
Amint elkészült a tojásos karfiol, már tálalhatjuk is.
Akár nokedlivel is tálalható, de a mi családunk leginkább kenyérrel és uborka salátával fogyasztja.
Jó étvágyat kívánok hozzá!