KARFIOLPÖRKÖLT
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
1 fej karfiol 1 ek. zsír 2 kk. piros paprika pici bors só ízlés szerint 1 mk. ételízesítő 1 fej vöröshagyma 10-15 tojás
Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedve vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A hagymát felkockázzuk, a zsíron üvegesre pirítjuk, megszórjuk paprikával és egy pici vízzel azonnal felöntjük, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz. Hozzáadjuk a karfiolt, a fakanállal szétnyomkodjuk, sózzuk borsozzuk és adunk hozzá ételízesítőt. Felöntjük vízzel, annyival, hogy 3/4 részig ellepje. Átforraljuk annyi idő alatt, hogy a víz elpárolódjon. A tojásokat villával kissé felverjük, hozzáadjuk a karfiolhoz és folytonos keverés mellett megsütjük a rántottát. Azért írtam egyébként 10-15 tojást, mert a tojások száma eltérő lehet, ki mennyiből szeretné készíteni. Ha többől, akkor kiadósabb lesz az ételünk. Akár nokedlivel is tálalható, de a mi családunk leginkább kenyérrel és uborka salátával fogyasztja.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!