VENDÉGVÁRÓ HIDEGTÁL
EGYSZERŰ | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
1 nagy pohár tejföl 1 kis tubus majonéz 20 dkg gépsonka 6 főtt tojás 1 fej hagyma 1 alma 1 kk. ételízesítő 1 kk. só 1 kk. cukor 1 cs. étkezési zselatin 4-5 db ecetes uborka 1 dl víz
Elkészítés: Ezt a receptet az internetre feltett receptek között találtam, Deákné V. Hilda receptje. Azóta már többször elkészítettem, a családom nagy kedvencévé vált, bár én kicsit módosítottam a recepten. ( több tejfölt és kevesebb majonézt adtam. )
Ezúton is köszönöm a receptet!
Ezúton is köszönöm a receptet!
Bármilyen formába beleönthetjük a kikevert hidegtálas alapot, de nekem is van tupperes desszertes gyűrűm, akárcsak a kedves recept beküldőnek, így azt használtam én is.
Úgyhogy, ha másnak is van, abban érdemes ezt a hidegtálat elkészíteni, mert így nagyon mutatós lesz a végeredmény.
Az elkészítése nagyon könnyű, mutatom is a receptet.
A tojásokat forrásban lévő vízben 10 perc alatt keményre főzzük, majd héját eltávolítva felkockázzuk a kemény tojásokat.
A vizet feltesszük a delikáttal és a zselatinnal a tűzhelyre, majd forráspontig hevítjük és félre tesszük.
Az almát meghámozzuk és felkockázzuk.
A tojásokat forrásban lévő vízben 10 perc alatt keményre főzzük, majd héját eltávolítva felkockázzuk a kemény tojásokat.
A vizet feltesszük a delikáttal és a zselatinnal a tűzhelyre, majd forráspontig hevítjük és félre tesszük.
Az almát meghámozzuk és felkockázzuk.
Az uborkát, a gépsonkát szintén apróra vágjuk.
Majd a hagymát pucolás után ugyancsak apró kockákra aprítjuk.
A tejfölt ezután kikeverjük a majonézzel, majd hozzáadjuk a felkockázott hozzávalókat.
Ízesítjük cukorral és sóval.
Végül hozzákeverjük a félre tett és azalatt már langyosra hűlt zselatint.
Az egész keveréket belesimítjuk a formába, lefedjük - ennek a tupperes formának van külön teteje is.
Vagy éppen más formába téve a keveréket, egy alufóliával fedjük le a tetejét.
Jó pár órára tegyük be a hűtőbe és hagyjuk a hűtőben dermedni.
De leghatásosabb egy egész éjszakán át hűteni, s akkor reggelre gyönyörűen összeáll a hidegtál.
Akár húsok mellé köretként is tálalható, de kiváló étek reggelire is.
Akár húsok mellé köretként is tálalható, de kiváló étek reggelire is.
De rendkívül mutatós hidegtál lehet húsvét alkalmából is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!