VENDÉGVÁRÓ HIDEGTÁL
EGYSZERŰ | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 kis tubus majonéz
  • 20 dkg gépsonka
  • 6 főtt tojás
  • 1 fej hagyma
  • 1 alma
  • 1 kk. ételízesítő
  • 1 kk. só
  • 1 kk. cukor
  • 1 cs. étkezési zselatin
  • 4-5 db ecetes uborka
  • 1 dl víz
  • Elkészítés: Ezt a receptet az internetre feltett receptek között találtam, Deákné V. Hilda receptje. Azóta már többször elkészítettem, a családom nagy kedvencévé vált, bár én kicsit módosítottam a recepten. ( több tejfölt és kevesebb majonézt adtam. )
    Ezúton is köszönöm a receptet!
    Bármilyen formába beleönthetjük a kikevert hidegtálas alapot, de nekem is van tupperes desszertes gyűrűm, akárcsak a kedves recept beküldőnek, így azt használtam én is.
    Úgyhogy, ha másnak is van, abban érdemes ezt a hidegtálat elkészíteni, mert így nagyon mutatós lesz a végeredmény.
    Az elkészítése nagyon könnyű, mutatom is a receptet.
    A tojásokat forrásban lévő vízben 10 perc alatt keményre főzzük, majd héját eltávolítva felkockázzuk a kemény tojásokat.
    A vizet feltesszük a delikáttal és a zselatinnal a tűzhelyre, majd forráspontig hevítjük és félre tesszük.
    Az almát meghámozzuk és felkockázzuk. 
    Az uborkát, a gépsonkát szintén apróra vágjuk. 
    Majd a hagymát pucolás után ugyancsak apró kockákra aprítjuk.
    A tejfölt ezután kikeverjük a majonézzel, majd hozzáadjuk a felkockázott hozzávalókat. 
    Ízesítjük cukorral és sóval. 
    Végül hozzákeverjük a félre tett és azalatt már langyosra hűlt zselatint.  
    Az egész keveréket belesimítjuk a formába, lefedjük - ennek a tupperes formának van külön teteje is.
    Vagy éppen más formába téve a keveréket, egy alufóliával fedjük le a tetejét.
    Jó pár órára tegyük be a hűtőbe és hagyjuk a hűtőben dermedni.
    De leghatásosabb egy egész éjszakán át hűteni, s akkor reggelre gyönyörűen összeáll a hidegtál.
    Akár húsok mellé köretként is tálalható, de kiváló étek reggelire is.
    De  rendkívül mutatós hidegtál lehet húsvét alkalmából is.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!