TEJBEN SÜLT SERTÉSHÚS
EGYSZERŰ | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 6-8 szelet sertéscomb vagy karaj
  • 5-10 dkg liszt
  • 2 kk. őrölt pirospaprika
  • delikát, tej
  • zsiradék a tepsi kikenéséhez
  • Elkészítés: Ha valami különlegesebb fogást szeretnénk tenni az asztalra, akkor ez a fogás éppen ilyen lehet. A tejben való sütéstől egy nagyon puha, omlós húst fogunk kapni végeredményként. A tejben sült hús hozzávalói  sem költségesebbek egyébként, mintha egy más módon megsütött sertés húst sütnénk meg. 

    A sertés húst ha egyben vásároltuk meg az üzletben, előbb mossuk meg és ha szükségét látjuk, töröljük is szárazra egy papírtörlővel.
    Majd vágjuk szeletekre. 
    De ha szeletekben vásároltuk, akkor is érdemes leöblíteni, viszont akkor egy papírtörlővel mindenképpen itassuk fel róla a felesleges vizet.
    Én minden esetben és minden féle húst meg szoktam mosni. 
    Tehát a megtisztított hússzeleteket klopfoljuk ki és mindkét oldalát egy kicsi sóval és delikáttal szórjuk meg. Mivel az ételízesítő is sós, így óvatosabban bánjunk a sóval.
    A lisztben keverjük el az őrölt piros paprikát és a hússzeletek mindkét oldalát mártsuk meg benne.
    Sőt egy kicsit meg is nyomkodhatjuk a húson a lisztet, de csak lazán, túlságosan ne tapasszuk össze a liszttel a húsokat. 
    Egy tepsit vékonyan kenjünk ki zsiradékkal és egymás mellé fektessük bele a hússzeleteket. 
    Öntsük fel annyi tejjel, hogy a husikat ellepje. 
    Alufóliával fedjük le és a már előre előmelegített 200 fokos sütőben 45 percig sütjük így a husikat.
    45 perc után vegyük le az alufóliát és kb. 10-15 perc alatt kissé még pirítsuk meg a húsok  tetejét.
    Nagyon kellemes ízű, és rendkívül omlós és mégis egyszerű főfogás.
    Bármilyen körettel tálalható.


    Jó étvágyat kívánok hozzá!