TOJÁSOS-SÁRGARÉPÁS BURGONYA
EGYSZERŰ
HOZZÁVALÓK
  • 6-8 tojás
  • 50 dkg burgonya
  • 4 sárgarépa
  • 10 dkg ráma
  • 3 ek. liszt
  • 2,5 dl tej, 3 dl víz
  • bors
  • ételízesítő, 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • Elkészítés: Ez a köret a maga egyszerűségében  egy nagyon könnyed kis kísérője bármilyen húsételnek. Ezt is nagyon könnyen el lehet készíteni és nem időigényes.
    Először a tojásokat megfőzzük keményre, kb. 10 perc alatt. 
    Amíg főlnek a tojások, a krumplit és a sárgarépákat megtisztítjuk a héjától, karikákra vágjuk és sós vízben feltesszük főlni.
    Miután puhára főztük, leszűrjük. 
    A főtt tojásokat azután megpucoljuk és félbe vágjuk. 
    A rámát vagy vajat egy lábaskában olvasszuk fel,  adjuk hozzá a lisztet, majd fehéredésig kevergessük.
    Öntsük fel a tejjel. 
    Majd ehhez a besamellhez még hozzáadjuk a vizet is és fűszerezzük az egészet sóval, őrölt borssal és kevés ételízesítővel. 
    Állandó keverés mellett jól besűrítjük, kiforraljuk. 
    Ha sűrűnek találnánk, adjunk közben még hozzá egy kevés vizet.
    Miután elkészültünk vele, ezt a besamellt öntsük a leszűrt krumpli és sárgarépa keverékhez. Óvatosan keverjük át, hogy nagyon ne törjön össze a zöldséges alap köret. 
    Az egészet öntsük abba a tálba, amiben fel fogjuk szolgálni. A tetejére rakjuk szép sorba a félbe vágott tojásokat és szórjuk meg felaprított friss petrezselyemmel.

    Bármilyen húsétel kitűnő körete.





    Jó étvágyat kívánok hozzá!