PARADICSOM MÁRTÁS
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 1 púpozott ek. zsír
  • 2 púpozott ek. liszt
  • 1/2 liter paradicsomlé
  • 4 dl víz
  • 1/2 mk. só
  • 2 tk
  • cukor
  • Elkészítés: A paradicsom mártást van aki paradicsom szószként ismeri. Tulajdonképpen ez az alapja a töltött paprikának is. A zsírt olvasszuk fel egy lábasban és hozzáadva a lisztet, készítsünk rántást. Amikor megpirítottuk a lisztet, húzzuk félre a tűzről és adjuk hozzá a paradicsomlét. Keverjük csomómentesre,- én ilyenkor mindég kézi habverővel keverem ki- majd adjuk hozzá a vizet is. Sózzuk és tegyük vissza a tűzre és folytonos keverés mellett sűrítsük be. Ha besűrűsödött és felforrt, ízesítsük a cukorral.
    Majd egy lángelosztót tegyünk a gázrózsára és a lángot is vegyük kisebbre, majd ezen az alacsony hőfokon főzzük még tovább 15-20 percet.
    Ezalatt sokkal jobban összeérnek az ízek.
    Ez a mennyiség nem sok, amit megadtam és ha valaki több paradicsom szószt szeretne készíteni, abban az esetben növelje a hozzávalók adagját. 
    A cukor mennyisége ízlés szerint történhet, aki édesebben szereti, több cukorral ízesítsen, aki pedig savanykásabban, az kevesebb cukrot adjon a mártáshoz.
    A csirkemájas töltelékkel isteni finom.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!