PÁROLT MARHASZELET PIKÁNS MÁRTÁSSAL
KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 50-60 dkg marhahús / lapocka vagy comb /
  • 1 fej hagyma
  • 2 ek. zsír
  • 5 dl paradicsomlé
  • 2 ek. liszt
  • 1 kk. ecet
  • pár szem egész bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Elkészítés: A húst felszeleteljük és kiklopfoljuk. Sózzuk és forró zsiradékon
    mindkét oldalát hirtelen átsütjük, majd ezt a zsiradékot félretesszük.
    Ezután a hússzeleteket egy másik serpenyőben vagy lábasban fedő alatt
    egy kevés víz hozzáadásával félpuhára pároljuk. A hús szeleteket ezután
    kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt, félretett zsiradékon a hagymát
    felkockázva megpirítjuk. A paradicsomlét csomómentesre keverjük a
    liszttel és a hagymához adjuk. Beleadjuk a babérlevelet, a felaprított
    fokhagymát, az ecetet, a pár szem egész borsot és annyi vizet, hogy
    mártás sűrűségű alapot kapjunk. Belehelyezzük ebbe a paradicsomos
    alapba a hússzeleteket és készre pároljuk.



    Spagettit tésztával tálaljuk.

    Tipp: Ez a húsétel nemcsak marhahússal finom, hanem sertéshúsból készítve is fenséges.


    Jó étvágyat kívánok hozzá!