TÖLTÖTT-RÁNTOTT PALACSINTA
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
30 dkg párizsi Panírozáshoz: liszt 4-5 tojás zsemlemorzsa Palacsintához: 4 tojás ízlés szerint só 6 dl tej 12 ek. finom liszt Sütéshez: bő zsiradék
Elkészítés:
A töltött és rántott palacsinta nagyon egyszerűen elkészíthető. Első lépésként készítsük el a palacsintákat. A hozzávalókat keverjük csomómentesre és olajozott palacsinta sütőben süssük ki a palacsintákat. Ebből a mennyiségből kb. 16-20 db lesz. ( Ehhez a palacsintához ne adjunk cukrot, mert ez az étel főfogás lesz és nem édesség. )
A párizsit vágjuk apró csíkokra, s osszuk annyi felé, amennyi palacsintánk lett. Töltsük meg vele és tekerjük fel, majd a két végét dugjuk be a palacsintának. Ezután panírozzuk be, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába és bő, forró zsiradékban süssük ki.
A palacsinta töltelék természetesen lehet más is. Szoktam használni sajtot, de azt lehet vegyesen is a párizsival vagy főtt tarját. Viszont a párizsival töltve a legolcsóbb, ha nem akarunk drága ebédet készíteni.
Bármilyen körettel és salátával nagyon finom, könnyű ebéd vagy vacsora.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A töltött és rántott palacsinta nagyon egyszerűen elkészíthető. Első lépésként készítsük el a palacsintákat. A hozzávalókat keverjük csomómentesre és olajozott palacsinta sütőben süssük ki a palacsintákat. Ebből a mennyiségből kb. 16-20 db lesz. ( Ehhez a palacsintához ne adjunk cukrot, mert ez az étel főfogás lesz és nem édesség. )
A párizsit vágjuk apró csíkokra, s osszuk annyi felé, amennyi palacsintánk lett. Töltsük meg vele és tekerjük fel, majd a két végét dugjuk be a palacsintának. Ezután panírozzuk be, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába és bő, forró zsiradékban süssük ki.
A palacsinta töltelék természetesen lehet más is. Szoktam használni sajtot, de azt lehet vegyesen is a párizsival vagy főtt tarját. Viszont a párizsival töltve a legolcsóbb, ha nem akarunk drága ebédet készíteni.
Bármilyen körettel és salátával nagyon finom, könnyű ebéd vagy vacsora.
Jó étvágyat kívánok hozzá!