CUKKINI MÁRTÁS
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
1-2 cukkini 5 dkg vaj 2 dl főzőtejszín 3 ek. liszt víz petrezselyem zöld só őrölt fekete bors ételízesítő
Elkészítés: A cukkinit megtisztítjuk a héjától és kis kockákra vágjuk. A vajat vagy rámát felhevítjük és hozzáadjuk a cukkinit. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőzzük és készre pároljuk, de a párolás közben adjuk hozzá a petrezselyem zöldet is, amit felaprítottunk. A főzőtejszínt csomómentesre keverjük a liszttel és behabarjuk vele a cukkinit. Mivel nem túl sűrű mártást kell, hogy kapjunk, ezért adjunk hozzá még annyi vizet, hogy a kívánt sűrűséget elérjük. Folytonos keverés mellett jól forraljuk ki. A főzőtejszín helyett használhatunk tejfölt is, ha éppen az van otthon, azzal is ugyanolyan finom lesz, viszont a főzőtejszíntől selymesebb, lágyabb állagot fogunk kapni.
Tipp: Egy picit krumplinyomóval törjük át a párolás során a cukkinit, így krémesebb is lesz, de kisebb darabok is maradnak benne.
A nagyon kellemes ízű mártás sült húsok mellé kitűnő párosítás.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp: Egy picit krumplinyomóval törjük át a párolás során a cukkinit, így krémesebb is lesz, de kisebb darabok is maradnak benne.
A nagyon kellemes ízű mártás sült húsok mellé kitűnő párosítás.
Jó étvágyat kívánok hozzá!