FRANKFURTI LEVES
EGYSZERŰ | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
1 közepes fej kelkáposzta 2 sárgarépa 2 petrezselyem gyökér 1 csokor petrezselyemzöld 5-6 burgonya 1 fej hagyma 1 gerezd fokhagyma só egész bors ételízesítő 1 zöldségleves kocka őrölt piros paprika 4 db virsli
Elkészítés: A frankfurti leves nagyon gazdag zöldségekben. Hiszen a sárgarépa, a petrezselyem gyökér és a burgonya mellett kelkáposzta is van benne.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ehhez a leveshez a sárgarépát és a petrezselyem gyökeret megpucoljuk és felkarikázzuk vagy hosszában 4-be vágjuk. A burgonyát szintén megtisztítjuk és azt is vágjuk karikákra vagy kisebb kockákra.
A kelkáposztát a torzsája nélkül nagyobb csíkokra szeljük. Majd egy 4-5 literes fazékba vizet teszünk és tegyük bele a feldarabolt és megmosott zöldségeket. Adjuk hozzá a megtisztított hagymát is és a fokhagymát is. A petrezselyemzöldet szintén mossuk meg és aprítsunk fel és azt is tegyük a levesbe.
Fűszerezzük sóval, egész borssal és hagyjuk főlni. Ha már forr a levesünk, ízlés szerinti mennyiségű ételízesítőt és egy zöldség leves kockát is adjunk hozzá, majd főzzük puhára a zöldségeket. Amikor puhára főltek a zöldségek, egy kevés, kb. 1 tk. őrölt pirospaprikával is színezzük meg a levesünket.
Miután ezzel meg vagyunk, karikázzuk fel a virslit, majd adjuk a leveshez és főzzük még addig, amíg a virsli át nem fől. Ez már csak pár percet vesz igénybe.
Van aki tejfölös habarással szereti a frankfurti levest, én magam is készítettem már így.
Abben az esetben 2 ek. lisztet keverjünk simára egy kis doboz tejföllel és egy kevés vízzel. Szűrjük át a habarást és öntsük a leveshez, majd jól forraljuk ki.
Akár tejfölösen, akár anélkül készítjük, mindkét féleképpen ízletes levest kapunk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!