BACONSZALONNÁS CSIRKEMELL
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
1 csirkemellfilé 20 dkg baconszalonna só, őrölt bors ételízesítő 5 ek. tejföl 3 ek. liszt 1 csokor petrezselyemzöld 15 dkg trapista sajt 2 egész tojás vaj a forma kikenéséhez kevés zsemlemorzsa
Elkészítés: A csirkemellfilét vágjuk apró kockákra. A tojásokat keverjük ki 3 ek. tejföllel, ízlés szerinti mennyiségű sóval, borssal, ételízesítővel, a felaprított petrezselyemzölddel, a 3 ek. liszttel és 10 dkg reszelt trapista sajttal, majd adjuk hozzá a csirkemellfilét. 
Köretként adhatunk hozzá hercegnő burgonyát, krumplipürét vagy más krumpliból, illetve rizsből készített finomságot.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Egy őzgerincformát vagy egy kisebb méretű hőálló jénait - én ebben készítettem - vajazzunk ki és hintsünk meg zsemlemorzsával. Béleljük ki baconszalonnával, de oly módon, hogy a szalonna csíkok túllógjanak a formán.Öntsük bele a húsos masszát, hajtsuk rá a lelógó szalonnacsíkokat. A tetejére is tegyünk 2-3 szalonnát hosszában, és kenjük rá a szalonnára a megmaradt 2 ek. tejfölt. Szórjuk meg a maradék reszelt sajttal és előmelegített sütőben süssük 40-45 percig.
Langyosra hűlés után borítsuk ki a formából és felszelelve kínáljuk.

Köretként adhatunk hozzá hercegnő burgonyát, krumplipürét vagy más krumpliból, illetve rizsből készített finomságot.
Emellett bármilyen saláta vagy savanyúság is illik hozzá.
A fotón hercegnő burgonya, cukkini mártás a körete, viszont aszalt szilvával töltött sertés karaj is lett szervírozva hozzá.
Jó étvágyat kívánok hozzá!