TOJÁSRÁNTOTTÁVAL TÖLTÖTT HÚS
KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 8-10 szelet sertéshús
  • bors
  • ételízesítő
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • kevés borsó kb. 5 dkg
  • 4 tojás
  • a panírozáshoz liszt
  • 3-4 tojás
  • zsemlemorzsa
  • a hús sütéséhez zsiradék
  • Elkészítés: Ez a húsétel tulajdonképpen egy rántott hús, de mégis egy különlegesebb rántott hús, a tojásrántottás, borsós tölteléknek köszönhetően. Akár vasárnapi ebédnek is készíthetjük, de egy szülinapi ebédre vagy vendégvárásra is kitűnő választás.
    Első lépésként a kb. maréknyi mennyiségű borsót sós vízben főzzük meg. 
    Majd, ha puhára főlt, szűrjük le a főző vízétől és tegyük félre.
    A hússzeleteket klopfoljuk ki, sózzuk, ételízesítőzzük meg mindkét oldalát és hagyjuk állni, amíg elkészítjük a töltelékhez a tojásrántottát.
    A szalonnáról vágjuk le a bőrét és a szalonna csíkot vagy csíkokat kockázzuk fel és egy serpenyőben süssük zsírjára.
    A 4 tojást üssük fel egy tálkába és villával verjük fel, majd sót, borsot adjunk hozzá ízesítésként.
    Azután a szalonnához adjuk és tojásrántottát készítünk belőle.
    Ha kicsit soknak találnánk a szalonnából kisült zsírt, öntsünk le belőle, de nekem éppen elegendő volt.
    Ha picit kihűlt, belekeverjük a leszűrt borsót.
    Ezt követően neki állhatunk a hús szeletek megtöltéséhez.
    Egy hús szeletet fektessünk magunk elé egy vágódeszkára, majd az egyik felére tegyünk egy evőkanálnyi mennyiséget a borsós rántottából.
    Hajtsuk rá a hús másik felét, s 2-3 helyen tűzzük meg fogpiszkálóval. 
    Azt majd közben látjuk, hogy hány helyen kell összetűzni, az is lehet, hogy csak egy helyen.
    A hús bucikat ezután panírozzuk be.
    Egy tálba tegyünk lisztet, egy másik tálba tojást, amit ízesítsünk sóval és azután villával verjünk fel és a harmadikba zsemlemorzsát készítsünk.
    Először forgassuk meg a töltött hús bucikat lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába.
    Egy lábasba forrósítsunk bőven olajat és a bő, forró zsiradékban süssük  aranyszínűre a töltött husikat.
    Egyszerre ne tegyünk sokat a lábasba a húsokból, mert sütés közben meg fognak növekedni a húsocskák.
    Papírtörlőre kiszedve, itassuk fel róluk a felesleges zsiradékot.
    Végül helyezzük át egy kínáló tálra a szépen megsült töltött húsokat.
    Ekkor a fogpiszkálókat is eltávolítjuk a megsült húsokból.
    Ez az étel természetesen más húsból, pl. csirkemellből  is elkészíthető.
    Tálaláskor párolt rizzsel, vagy bármilyen körettel kínáljuk. 
    Nagyon finom, különleges finomság.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!