TOJÁSRÁNTOTTÁVAL TÖLTÖTT HÚS
KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
8-10 szelet sertéshús só bors ételízesítő 5 dkg füstölt szalonna kevés borsó kb. 5 dkg 4 tojás a panírozáshoz liszt 3-4 tojás zsemlemorzsa a hús sütéséhez zsiradék
Elkészítés: Ez a húsétel tulajdonképpen egy rántott hús, de mégis egy különlegesebb rántott hús, a tojásrántottás, borsós tölteléknek köszönhetően. Akár vasárnapi ebédnek is készíthetjük, de egy szülinapi ebédre vagy vendégvárásra is kitűnő választás.
Első lépésként a kb. maréknyi mennyiségű borsót sós vízben főzzük meg.
Majd, ha puhára főlt, szűrjük le a főző vízétől és tegyük félre.
A hússzeleteket klopfoljuk ki, sózzuk, ételízesítőzzük meg mindkét oldalát és hagyjuk állni, amíg elkészítjük a töltelékhez a tojásrántottát.
A szalonnáról vágjuk le a bőrét és a szalonna csíkot vagy csíkokat kockázzuk fel és egy serpenyőben süssük zsírjára.
A 4 tojást üssük fel egy tálkába és villával verjük fel, majd sót, borsot adjunk hozzá ízesítésként.
Azután a szalonnához adjuk és tojásrántottát készítünk belőle.
Ha kicsit soknak találnánk a szalonnából kisült zsírt, öntsünk le belőle, de nekem éppen elegendő volt.
Ha picit kihűlt, belekeverjük a leszűrt borsót.
Ezt követően neki állhatunk a hús szeletek megtöltéséhez.
Egy hús szeletet fektessünk magunk elé egy vágódeszkára, majd az egyik felére tegyünk egy evőkanálnyi mennyiséget a borsós rántottából.
Hajtsuk rá a hús másik felét, s 2-3 helyen tűzzük meg fogpiszkálóval.
Azt majd közben látjuk, hogy hány helyen kell összetűzni, az is lehet, hogy csak egy helyen.
A hús bucikat ezután panírozzuk be.
Egy tálba tegyünk lisztet, egy másik tálba tojást, amit ízesítsünk sóval és azután villával verjünk fel és a harmadikba zsemlemorzsát készítsünk.
Először forgassuk meg a töltött hús bucikat lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába.
Egy lábasba forrósítsunk bőven olajat és a bő, forró zsiradékban süssük aranyszínűre a töltött husikat.
Egyszerre ne tegyünk sokat a lábasba a húsokból, mert sütés közben meg fognak növekedni a húsocskák.
Papírtörlőre kiszedve, itassuk fel róluk a felesleges zsiradékot.
Végül helyezzük át egy kínáló tálra a szépen megsült töltött húsokat.
Ekkor a fogpiszkálókat is eltávolítjuk a megsült húsokból.
Ez az étel természetesen más húsból, pl. csirkemellből is elkészíthető.
Tálaláskor párolt rizzsel, vagy bármilyen körettel kínáljuk.
Nagyon finom, különleges finomság.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tálaláskor párolt rizzsel, vagy bármilyen körettel kínáljuk.
Nagyon finom, különleges finomság.
Jó étvágyat kívánok hozzá!