SAJTOS TÉSZTA
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 1 cs. spagetti tészta
  • olaj
  • 20 dkg trapista sajt
  • tejföl
  • Elkészítés: A  sajtos tészta az az egyik olyan tésztás étel, ami pillanatok alatt az asztalra kerülhet. Ha éppen nincs idő nagy főzésre, vagy csak éppen ilyen tésztát kívánunk. Elkészíthetjük spagettiből, de valamilyen más  metéltből is kínálhatjuk ezt a fogást.
    Az elkészítése nagyon-nagyon egyszerű és attól függetlenül, hogy bonyolultabb ételeket is főzünk a családunk számára, néha kell egy ilyen egyszerű fogás is. 
    Egy fazékba tegyünk fel bőven vizet. Adjunk hozzá 1 kk. sót és 1 ek. olajat, majd lefedve hagyjuk, hogy felforrjon.
    Azután a tésztát akár egyben is hagyva, de  akár kisebb darabokra törve, a lobogó, sós vízben főzzük ki. 
    Szűrjük le és kevés étolajjal meglocsolva keverjük át.
    A trapista sajtot reszeljük le és tálaláskor tegyünk bőven belőle a tészta tetejére, majd tejföllel locsoljuk meg.
    S nem kellett hozzá sok idő, kb. 20 perc alatt már szervírozhatjuk a gyors, de ízletes ebédet vagy vacsorát.

    A sajtos tésztát úgy a legjobb kínálni, hogy egy kínáló tálba csak a tészta kerüljön bele, a reszelt sajt és a tejföl külön-külön tálon legyen.
    Így mindenki annyit tesz a tányérra szedett tésztájára, amennyit szeretne.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!