TARJÁVAL TÖLTÖTT, RÁNTOTT PALACSINTA
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
25-30 dkg főtt, füstölt tarja felvágott Panírozáshoz: kb. 5 dkg liszt 2-3 tojás kb. 10 dkg zsemlemorzsa Palacsintához: 2 tojás 3-4 csipet só kb. 3-3,5 dl tej 6 púp. ek. finom liszt Sütéshez: kb. 5-6 dl olaj
Elkészítés: A töltött, kirántott palacsinta receptje már felkerült ugyan az oldalra, de az mással van töltve. Ennek a palacsintának a tölteléke főtt, füstölt tarja felvágott. Ebbe a palacsintába sajt nem került, de akár tehetünk is bele. Abban az esetben kb. 10 dkg sajtot osszunk annyi felé, amennyi palacsintánk lett. A rántott palacsintának ezt a változatát is bátran ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki, mert nagyon finom.
Először készítsük el a palacsintákat.
A hozzávalókat keverjük csomómentesre és olajozott palacsinta sütőben süssük ki a palacsintákat. A palacsinták hozzávalóit azért írtam körülbelülre, mert majd az adagoláskor látni lehet, hogy mennyire sűrű a palacsinta tészta.
Először készítsük el a palacsintákat.
A hozzávalókat keverjük csomómentesre és olajozott palacsinta sütőben süssük ki a palacsintákat. A palacsinták hozzávalóit azért írtam körülbelülre, mert majd az adagoláskor látni lehet, hogy mennyire sűrű a palacsinta tészta.
Ha nagyon sűrűnek találjuk, akkor adjunk még hozzá egy kevés tejet.
Ebből a mennyiségből kb. 16-20 db lesz.
Azt ne feledjük el, hogy ez nem édes palacsinta lesz, így ne adjunk hozzá cukrot.
Miután kisütöttük a palacsintákat, a tarja felvágott szeleteket vágjuk apró csíkokra, s szemre osszuk annyi felé, amennyi palacsintát sütöttünk.
Töltsük meg vele a palacsintákat és tekerjük fel ugyanolyan módon, mint az egyéb kategóriában található töltött, rántott palacsintánál leírtaknál.
Miután kisütöttük a palacsintákat, a tarja felvágott szeleteket vágjuk apró csíkokra, s szemre osszuk annyi felé, amennyi palacsintát sütöttünk.
Töltsük meg vele a palacsintákat és tekerjük fel ugyanolyan módon, mint az egyéb kategóriában található töltött, rántott palacsintánál leírtaknál.
Ezután panírozzuk be, azaz lisztbe, tojásba, végül zsemlemorzsába forgassuk meg a palacsinta roládokat.
Majd bő, forró zsiradékban süssük ki arany barnára.
Szedjük ki egy papírtörlővel leterített tányérra, hogy a felesleges zsiradékot felitassuk a papírra.
Majd rakjuk át egy tálra, jénaiba vagy porcelán kínáló tálra.
Bármilyen körettel és salátával nagyon finom.
Akár egy könnyű ebédnek vagy vacsorának is készíthetjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!