TARJÁVAL TÖLTÖTT, RÁNTOTT PALACSINTA
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 25-30 dkg főtt, füstölt tarja felvágott
  • Panírozáshoz: kb. 5 dkg liszt
  • 2-3 tojás
  • kb. 10 dkg zsemlemorzsa
  • Palacsintához: 2 tojás
  • 3-4 csipet só
  • kb. 3-3,5 dl tej
  • 6 púp. ek. finom liszt
  • Sütéshez: kb. 5-6 dl olaj
  • Elkészítés: A töltött, kirántott palacsinta receptje már felkerült ugyan az oldalra, de az mással van töltve. Ennek a palacsintának a tölteléke főtt, füstölt tarja felvágott. Ebbe a palacsintába sajt nem került, de akár tehetünk is bele. Abban az esetben kb. 10 dkg sajtot osszunk annyi felé, amennyi palacsintánk lett.  A rántott palacsintának ezt a változatát is bátran ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki, mert nagyon finom.
    Először készítsük el a palacsintákat.
    A hozzávalókat keverjük csomómentesre és olajozott palacsinta sütőben süssük ki a palacsintákat. A palacsinták hozzávalóit azért írtam körülbelülre, mert majd az adagoláskor látni lehet, hogy mennyire sűrű a palacsinta tészta.
    Ha nagyon sűrűnek találjuk, akkor adjunk még hozzá egy kevés tejet. 
    Ebből a mennyiségből kb. 16-20 db lesz.
    Azt ne feledjük el, hogy ez nem édes palacsinta lesz, így ne adjunk hozzá cukrot.
    Miután kisütöttük a palacsintákat, a tarja felvágott szeleteket vágjuk apró csíkokra, s szemre osszuk annyi felé, amennyi palacsintát sütöttünk.
    Töltsük meg vele a palacsintákat és tekerjük fel ugyanolyan módon, mint az egyéb kategóriában található töltött, rántott palacsintánál leírtaknál.
    Ezután panírozzuk be, azaz lisztbe, tojásba, végül zsemlemorzsába forgassuk meg a palacsinta roládokat.
    Majd bő, forró zsiradékban süssük ki arany barnára.
    Szedjük ki egy papírtörlővel leterített tányérra, hogy a felesleges zsiradékot felitassuk a papírra.
    Majd rakjuk át egy tálra, jénaiba vagy porcelán kínáló tálra.
    Bármilyen körettel és salátával nagyon finom.
    Akár egy könnyű ebédnek vagy vacsorának is készíthetjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!