PETREZSELYMES HORDÓS BURGONYA
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 1 kg kisebb méretű burgonya
  • petrezselyemzöld
  • kb. 5 dkg vaj vagy ráma
  • Elkészítés: Ez a recept egy nagyon könnyen elkészíthető étel.
    A kisebb méretű burgonyákat megpucoljuk, megmossuk, s egészben hagyva sós vízben puhára főzzük.
    Leszűrjük és vajon megfonnyasztott petrezselyemzölddel megszórjuk.
    Ehhez kb. 5 dkg vajat vagy rámát felolvasztunk egy serpenyőben és hozzáadjuk a felaprított petrezselyem zöldet. Párszori kevergetés mellett átforrósítjuk a vajon. Azután a burgonyához adjuk és a lábast rázogatva összekeverjük a petrezselymet a krumplival. Keverni nem szoktam, nehogy összetörődjön a burgonya.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!