PETREZSELYMES HORDÓS BURGONYA
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
1,5 kg kisebb méretű burgonya só 1 csokor petrezselyemzöld kb. 5 dkg vaj vagy ráma
Elkészítés: A hordós burgonya petrezselymesen szintén nagyon könnyen elkészíthető étel. Ugyanúgy készül, akár csak a kockázott petrezselymes burgonya, csak ennél a köretnél egészben hagyjuk a burgonyákat, s nem vágjuk sem kockákra, sem hasábokra. Érdemes kisebb szemű burgonyákat választani hozzá. A túl nagyok nem fognak szépen mutatni, amikor elkészülnek.
A kisebb méretű burgonyákat először pucoljuk meg, majd mossuk meg 3-4 vízben, s egészben hagyva sós vízben főzzük puhára.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A kisebb méretű burgonyákat először pucoljuk meg, majd mossuk meg 3-4 vízben, s egészben hagyva sós vízben főzzük puhára.
A sót ne sajnáljuk bele, mert a krumpli elbírja a több sót.
Miután puhára főlt a krumpli, szűrjük le a főzővízétől.
Miután puhára főlt a krumpli, szűrjük le a főzővízétől.
A petrezselyem zöldet mossuk meg és egy papírtörlővel itassuk fel róla a felesleges vizet.
Majd a hosszú szár végeket vágjuk le, s azután aprítsuk fel késsel a petrezselymet.
A vajon, rámán vagy ligán fonnyasszuk meg a petrust.
Ehhez az 5 dkg vajat vagy rámát vagy ligát, ki mit használ szívesebben, felolvasztjuk egy serpenyőben vagy egy kis lábaskában és hozzáadjuk a felaprított petrezselyem zöldet. Párszori kevergetés mellett átforrósítjuk a rámán.
Amikor már kiadja magából a finom illatát, jó is lesz.
A megfonnyasztott petrezselyemzölddel ezután forgassuk össze a burgonyákat.
Ezt a műveletet ne fakanállal végezzük, mert összetörhetjük a megfőlt krumplikat, hanem csak rázogatva a lábast, forgassuk meg a zöldet a krumplival.
Kitálalva nagyon mutatós, hogy kis hordócskákként vannak a burgonyák.
Bármilyen húsételhez remekül párosul.
Jó étvágyat kívánok hozzá!