PETREZSELYMES HORDÓS BURGONYA
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
1 kg kisebb méretű burgonya só petrezselyemzöld kb. 5 dkg vaj vagy ráma
Elkészítés: Ez a recept egy nagyon könnyen elkészíthető étel.
A kisebb méretű burgonyákat megpucoljuk, megmossuk, s egészben hagyva sós vízben puhára főzzük.
Leszűrjük és vajon megfonnyasztott petrezselyemzölddel megszórjuk.
Ehhez kb. 5 dkg vajat vagy rámát felolvasztunk egy serpenyőben és hozzáadjuk a felaprított petrezselyem zöldet. Párszori kevergetés mellett átforrósítjuk a vajon. Azután a burgonyához adjuk és a lábast rázogatva összekeverjük a petrezselymet a krumplival. Keverni nem szoktam, nehogy összetörődjön a burgonya.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A kisebb méretű burgonyákat megpucoljuk, megmossuk, s egészben hagyva sós vízben puhára főzzük.
Leszűrjük és vajon megfonnyasztott petrezselyemzölddel megszórjuk.
Ehhez kb. 5 dkg vajat vagy rámát felolvasztunk egy serpenyőben és hozzáadjuk a felaprított petrezselyem zöldet. Párszori kevergetés mellett átforrósítjuk a vajon. Azután a burgonyához adjuk és a lábast rázogatva összekeverjük a petrezselymet a krumplival. Keverni nem szoktam, nehogy összetörődjön a burgonya.
Jó étvágyat kívánok hozzá!