MAZSOLÁS RIZS
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
1,5 bögre rizs 3 bögre víz só 1-2 kk. éteízesítő 5 dkg mazsola 1 kisebb kanál zsír
Elkészítés:
A rizst megmossuk, szűrőn lecsepegtetjük és a zsiradékon üvegesre hevítjük. Közben meg-megkeverjük. Sózzuk ízlés szerint és hozzáadjuk az ételízesítőt. Felöntjük vízzel, hagyjuk kicsit forrni, majd ezután takarék lángon és ha van lángelosztónk, még azt is tegyük a lábas alá, addig főzzük, amíg a rizs magába nem szívja a vizet és megpuhul.
Ilyenkor viszont már nem szabad kevergetni a rizst, akkor amikor még csak forr, megkeverhetjük, de azt követően ne.
Fontos: A rizshez minden esetben annyi vizet adjunk, hogy a rizs kétszerese legyen.1 pohár rizshez 2 pohár víz. Így nem lesz mancsos a rizs.
Legalábbis én így tanultam és nekem be is vált ez a módszer.
Ha megfőtt a rizs, még melegében keverjük el a mazsolával. Bármilyen húsételhez kitűnő köretként kínálható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A rizst megmossuk, szűrőn lecsepegtetjük és a zsiradékon üvegesre hevítjük. Közben meg-megkeverjük. Sózzuk ízlés szerint és hozzáadjuk az ételízesítőt. Felöntjük vízzel, hagyjuk kicsit forrni, majd ezután takarék lángon és ha van lángelosztónk, még azt is tegyük a lábas alá, addig főzzük, amíg a rizs magába nem szívja a vizet és megpuhul.
Ilyenkor viszont már nem szabad kevergetni a rizst, akkor amikor még csak forr, megkeverhetjük, de azt követően ne.
Fontos: A rizshez minden esetben annyi vizet adjunk, hogy a rizs kétszerese legyen.1 pohár rizshez 2 pohár víz. Így nem lesz mancsos a rizs.
Legalábbis én így tanultam és nekem be is vált ez a módszer.
Ha megfőtt a rizs, még melegében keverjük el a mazsolával. Bármilyen húsételhez kitűnő köretként kínálható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
erzsike
2013-10-21
Kedves Annamari!
Legközelebb kipróbálom én is úgy, elkészíteni a
mazsis rizst, ahogy te. Azaz előfőzve adod a
rizshez a mazsolát. De gondolom nem kell sokáig
főzni, hamar megpuhul? Üdvözlettel: Erzsike
Annamari
2013-10-11
Erzsike én is
hasonlóan
készítem,csak a
mazsolát előfőzöm
őrölt borsos vízben,