HAGYMÁS ROSTÉLYOS FLEKKEN FŰSZERREL
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
5-6 fej vöröshagyma liszt 60-80 dkg sertéshús / comb vagy karaj / Flekken fűszerkeverék gyors pác hozzá kevés étolaj zsiradék a sütéshez
Elkészítés: A sertéshúst felszeleteljük, kiklopfoljuk és bepácoljuk mindkét oldalát a gyors páccal, amit az előírás szerint étolajjal összekeverünk. ( én nem szoktam az egész csomagot egyszerre felhasználni. ) Majd állni hagyjuk 15-20 percig. A továbbiakban ugyanúgy készítem a húst, mint a borsos hagymás rostélyosnál.
Egy serpenyőben nem túl sok zsiradékot hevítünk és a hússzeleteket mindkét oldalukon piros ropogósra sütjük. Közben a hagymákat megtisztítjuk és karikákra vágjuk. A hagymaszeleteket egyenként karikáira, szálaira szedjük. Az egészet megforgatjuk lisztben és ha kisültek a hússzeletek, ebben a zsiradékban ropogósra sütjük a hagymát.
Petrezselymes hordóburgonyával vagy rizs körettel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Egy serpenyőben nem túl sok zsiradékot hevítünk és a hússzeleteket mindkét oldalukon piros ropogósra sütjük. Közben a hagymákat megtisztítjuk és karikákra vágjuk. A hagymaszeleteket egyenként karikáira, szálaira szedjük. Az egészet megforgatjuk lisztben és ha kisültek a hússzeletek, ebben a zsiradékban ropogósra sütjük a hagymát.
Petrezselymes hordóburgonyával vagy rizs körettel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!