BOLOGNAIVAL TÖLTÖTT CSIRKECOMB
KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
4 egész csirkecomb vagy 8 alsó vagy felső comb kb. 10 dkg spagetti tészta 1/2 csomag bolognai spagetti alappor 4-5 gerezd fokhagyma majoránna sült csirke fűszerkeverék só zsír és kevés víz a tepsi aljára alufólia
Elkészítés: A sült csirkecombnak eme változata nem csak küllemében más, hiszen a megsült combok alatt és a hús mentés is ki-kilátszik a tészta töltelék, hanem ízében is egyfajta különlegesség. Szerintem egész csirkecombból is el lehet készíteni, de most úgy készült, hogy alsó és felső comb is legyen ebből a sültből. Bár külön-külön is megvásárolhatjuk az alsó vagy csak felső combokat és vagy az egyiket, vagy a másikat is készíthetjük. Én egész csirkecombot használtam, amiket ketté fogok vágni, így aszerint is mutatom be az elkészítését.![](../pics/533193142302214.jpg)
![](../pics/533193142302214.jpg)
Először tisztítsuk meg a csirkecombokat, azaz a láb végeknél, ha van rajta még sárgás színű bőr, azt távolítsuk el, s a combon lévő bőrről is szedjük ki a toll pihéket, ha még lennének rajtuk.
Azután több vízben mossuk meg a csirkecombokat, s mindegyiket vágjuk ketté.
A combokat sózzuk be és hagyjuk addig állni, amíg elkészítjük a tölteléket. A kb. 10 dkg / a csomag tészta kb. 1/5 része / spagetti tésztát lobogó, sós vízben főzzük ki, majd szűrjük le.
Én mindig teszek bele egy kevéske étolajat is a főzővízbe.
S tegyük félre.
A bolognai alapporhoz forraljunk egy kevés vizet, kb. 1-1,5 dl-t és keverjük el a porral.
Azt látni lehet, hogy mennyi vizet adjunk hozzá, hogy ne legyen se túl híg, se túl sűrű.
Majd keverjük össze ezt az alapot a félre tett kifőtt tésztával.
Ezután töltsük meg ezzel a töltelékkel a csirkecombokat.
Ahhoz a csirkecomboknak lazítsuk fel a bőrét és töltsük meg a bolognais alaporral elkevert tésztával.
Arra ügyeljünk, hogy ne töltsük túl szorosan, mert akkor szétpattan a bőre - első alkalommal én is így jártam - és egy- két fogpiszkálóval tűzzük is le a bőrt a húshoz.
Ugyanis ez a töltelék sülés közben kicsúszna enélkül. Bár itt-ott így is kikandikálhat néhány szál tészta, de az nem gond, még jól is mutat a tányéron.
A combok mindkét oldalát szórjuk meg ezután sült csirke fűszerrel és majoránnával.
A tepsit alaposan zsírozzuk ki, majd fektessük bele a combokat, s öntsünk alá kb. 1 dl vizet.
A fokhagymát tisztítsuk meg és dobjuk a csirkecombok közé.
Azt követően alufóliával letakarva, 200 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 1 órát.
Majd ennyi sütési idő után vegyük le az alufóliát és még süssük - pirítsuk kb. 35-45 percet.![](../pics/740115154665294.jpg)
Sajnos a fotók nem túl élesek, mivel ezt az ételt régebben készítettem el, s nem lettek sikeresek a képek. De azért talán látszik a végeredmény.
Akkor igazán fenséges, ha szépen megpirul a teteje. A sütési idő természetesen sütő függő. Kinek milyen a sütője. Azt majd úgyis látni lehet, ha szép pirosra sültek a csirkecombok.
![](../pics/740115154665294.jpg)
Sajnos a fotók nem túl élesek, mivel ezt az ételt régebben készítettem el, s nem lettek sikeresek a képek. De azért talán látszik a végeredmény.
Bármilyen körettel, akár rizses körettel, akár krumplis körettel nagyon ízletes ebéd vagy vacsora lehet a családunk számára.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!