CSERESZNYE LEVES
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
kb. 1/2 kg cseresznye 2-3 liter víz 4 ek. cukor 1 rudacska egész fahéj 2 dl tejföl 1 cs. felfőzhetős vaníliás pudingpor
Elkészítés: A cseresznye leves a gyümölcs levesek egyike, s ez is éppen úgy készül, mint az a gyümölcs leves, amiben többféle gyümölcs található. A cseresznyét a fahéjjal és a cukorral együtt a vízben puhára főzzük. Ha befőtt cseresznyét használunk, rövidebb főzési időre van szükség, de valójában a friss cseresznye is rövid idő alatt puhára fől.
Ha már puha kompót lett a cseresznyéből, a pudingport és a tejfölt egy kézi habverővel keverjük simára. Majd adjunk hozzá egy kevés vizet és azzal is keverjük ki. Ezután merjünk hozzá egy keveset a cseresznye levéből, mert ezáltal, a hőkiegyenlítődés miatt elkerüljük a csomósodást, s elérjük, hogy szép, sima, folyós állagú sűrítményt kapjunk. Majd habarjuk be a levest ezzel a tejfölös keverékkel, s az egészet jól forraljuk ki.
A habarásnál a puding mellett én külön lisztet nem használok, mivel a pudingporral helyettesítem a lisztet. De ha sűrűbb, krémszerű levest szeretnénk elérni, a pudingpor mellé tehetünk még 1 ek. lisztet is.
A habarásnál a puding mellett én külön lisztet nem használok, mivel a pudingporral helyettesítem a lisztet. De ha sűrűbb, krémszerű levest szeretnénk elérni, a pudingpor mellé tehetünk még 1 ek. lisztet is.
A pudingporral való besűrítéstől selymesebb, krémesebb lesz a levesünk, de természetesen a lisztes habarás is alkalmazható.
Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!