KRUMPLIS TÉSZTA
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
1 kg krumpli 1 fej vöröshagyma őrölt piros paprika 1 ek. zsír 50 dkg kocka vagy fodros metélt tészta
Elkészítés: A krumplis tésztát kétféleképpen is elkészíthetjük. Jómagam így is, úgy is készítettem már, s mindkét változatban nagyon ízletes.
Íme az egyik változat.
A burgonyát megpucoljuk és sós vízben puhára főzzük. A tésztát szintén sós vízben, egy kevés olaj hozzáadásával kifőzzük és leszűrjük. Egy kevés étolajjal átkeverjük. A burgonyát is leszűrjük a levétől, ha már puhára főtt és krumplinyomóval áttörjük.
A hagymát kockára vágjuk és a zsíron üvegesre pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával és ráöntjük a krumplira, s alaposan elkeverjük. Sózzuk és összekeverjük a kifőzött tésztával.
A hagymát kockára vágjuk és a zsíron üvegesre pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával és ráöntjük a krumplira, s alaposan elkeverjük. Sózzuk és összekeverjük a kifőzött tésztával.
S ez pedig a másik elkészítési mód.
A tésztát ugyanúgy kifőzzük, mint az első receptnél.
Viszont itt a hagymát és a krumplit nem külön-külön készítjük, hanem főzünk egy paprikás krumplit.
S a paprikás krumpli elkészülte után hozzákeverjük a tésztát.
Bármelyik változatnál is maradunk, mindenhogyan finom.
Csemege uborkával vagy csalamádéval tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!