KRÉMSAJTOS SÁRGARÉPÁS CSIRKEMELL
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1 darab csirkemell ( 2 fél )
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 1 tömlős natúr sajt ( camping )
  • 1 csirkehús leves kocka
  • 1 kisebb babérlevél
  • 1 tk. mustár
  • 1 ek. finom liszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • őrölt fekete bors
  • 1 kk. szárított petrezselyem
  • 3-4 ek. olaj
  • Elkészítés: Egyik délután vacsorát készültem főzni és valamilyen más, szaftos csirkés főételre vágytam. Így keresgéltem a neten egy-két receptet megnézve. Találtam is egy krémsajtos-répás csirkemellet, ami megtetszett. Ugyan némi változtatással készítettem el és mellé tésztát főztem ki és azzal tálaltam. A babérlevélnek és a mustárnak köszönhetően valóban kicsit más ízű csirkés ételt kapunk végeredményként, de nagyon ízletes fogás.
    Először készítsük elő a répát. Érdemes hozzá két darab nem túl nagy, de nem is kicsi répát használni.
    Pucoljuk le a héját és mossuk meg. Majd  nagy lyukú reszelőn reszeljük le.
    Egy lábasban hevítsünk fel 3 ek. olajat és tegyük rá a reszelt répát.
    Kezdjük el összepárolni.
    Néhányszor közben kevergessük át.
    Amíg párolódik, pirul a répa, azalatt a csirkemellet mossuk meg, s távolítsuk el a nem oda illő részeket.
    Azt követően vágjuk kisebb csíkokra.
    Miután előpároltuk a sárgarépát, adjuk hozzá a húst és néhányszori kevergetés mellett hagyjuk, hogy kicsi kérget kapjon.
    Ha kell, 1 ek. olajat még adhatunk hozzá.
    Azután sózzuk, borsozzuk meg.
    Öntsünk hozzá egy kicsi vizet és amikor kezd forrni, adjuk hozzá a leveskockát.
    Kevergessük addig, míg szétfől a kocka.
    Azután tegyünk bele 1 kisebb babérlevelet és 1 tk. mustárt és 1 kk. szárított petrezselyemzöldet.
    Öntsük még fel annyi vízzel, hogy majdnem ellepje a víz a húst.
    Ezt követően hagyjuk készre párolódni.
    Ez az idő nem sok, kb. 30-35 perc.
    Ha már puha a husi, a camping sajtot nyomjuk bele a húsos alapba, keverjük el vele és hagyjuk összerotyogni.
    A lisztet keverjük simára a főzőtejszínnel és egy szűrőn keresztül pár perc múlva adjuk a húshoz.
    Majd kevergetve forraljuk össze az egészet.
    Ha szükségesnek látjuk, vízzel még közben higíthatjuk, hogy ne legyen túl sűrű.
    Röpke 40-45 perc alatt elkészült a kissé pikáns ízű csirkés ételünk.
    Amíg főlt a húsos fogásunk, azalatt a tésztát is kifőzhetjük.
    De akár párolt rizzsel vagy bulgurral is tálalhatjuk.

    Forrás: Juditka konyhája

    Jó étvágyat kívánok hozzá!