KRÉMSAJTOS SÁRGARÉPÁS CSIRKEMELL
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
1 darab csirkemell ( 2 fél ) 2 nagyobb sárgarépa 1 tömlős natúr sajt ( camping ) 1 csirkehús leves kocka 1 kisebb babérlevél 1 tk. mustár 1 ek. finom liszt 2 dl főzőtejszín só őrölt fekete bors 1 kk. szárított petrezselyem 3-4 ek. olaj
Elkészítés: Egyik délután vacsorát készültem főzni és valamilyen más, szaftos csirkés főételre vágytam. Így keresgéltem a neten egy-két receptet megnézve. Találtam is egy krémsajtos-répás csirkemellet, ami megtetszett. Ugyan némi változtatással készítettem el és mellé tésztát főztem ki és azzal tálaltam. A babérlevélnek és a mustárnak köszönhetően valóban kicsit más ízű csirkés ételt kapunk végeredményként, de nagyon ízletes fogás.
Először készítsük elő a répát. Érdemes hozzá két darab nem túl nagy, de nem is kicsi répát használni.
Pucoljuk le a héját és mossuk meg. Majd nagy lyukú reszelőn reszeljük le.
Egy lábasban hevítsünk fel 3 ek. olajat és tegyük rá a reszelt répát.
Kezdjük el összepárolni.
Néhányszor közben kevergessük át.
Amíg párolódik, pirul a répa, azalatt a csirkemellet mossuk meg, s távolítsuk el a nem oda illő részeket.
Azt követően vágjuk kisebb csíkokra.
Miután előpároltuk a sárgarépát, adjuk hozzá a húst és néhányszori kevergetés mellett hagyjuk, hogy kicsi kérget kapjon.
Ha kell, 1 ek. olajat még adhatunk hozzá.
Azután sózzuk, borsozzuk meg.
Öntsünk hozzá egy kicsi vizet és amikor kezd forrni, adjuk hozzá a leveskockát.
Kevergessük addig, míg szétfől a kocka.
Azután tegyünk bele 1 kisebb babérlevelet és 1 tk. mustárt és 1 kk. szárított petrezselyemzöldet.
Öntsük még fel annyi vízzel, hogy majdnem ellepje a víz a húst.
Ezt követően hagyjuk készre párolódni.
Ez az idő nem sok, kb. 30-35 perc.
Ha már puha a husi, a camping sajtot nyomjuk bele a húsos alapba, keverjük el vele és hagyjuk összerotyogni.
A lisztet keverjük simára a főzőtejszínnel és egy szűrőn keresztül pár perc múlva adjuk a húshoz.
Majd kevergetve forraljuk össze az egészet.
Ha szükségesnek látjuk, vízzel még közben higíthatjuk, hogy ne legyen túl sűrű.
Röpke 40-45 perc alatt elkészült a kissé pikáns ízű csirkés ételünk.
Amíg főlt a húsos fogásunk, azalatt a tésztát is kifőzhetjük.
De akár párolt rizzsel vagy bulgurral is tálalhatjuk.
Forrás: Juditka konyhája
Jó étvágyat kívánok hozzá!