TOJÁSHABOS CSIRKE
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
1 csirkemellfilé 6 tojás 2 gerezd fokhagyma 5 dkg ráma 3 ek. liszt 3 dl tej só, bors, ételízesítő 5 dkg reszelt sajt zsiradék
Elkészítés: A tojáshabos csirkének a receptjét egy barátnőmtől kaptam és amikor elkészítettem, nagyon ízlett a családnak. Az elkészítése nem bonyolult és a végén egy ízletes csirkés, tojásos ételt szervírozhatunk akár ebédre, akár vacsorára.
A csirkemell filét először mossuk meg, s egy papírtörlővel fel is itathatjuk róla a vizet.
Majd vágjuk fel vékony szeletekre és sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük a szeletek mindkét oldalát.
Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés zsiradékot, ami lehet olaj vagy zsír is, s a forró zsiradékon mindkét oldalát megsütjük a husiknak.
Ezután azokat félre tesszük.
Közben 3 egész tojást keményre főzünk, s ha megfőtt, megpucoljuk és felkockázzuk.
A rámát egy lábasban olvasszuk fel, s adjuk hozzá a lisztet, amit fehéredésig pirítsunk.
Ezután öntsük fel a tejjel és állandó keverés mellett sűrítsük be és jól forraljunk ki.
A besamelbe tegyünk az elején sót, ételízesítőt és borsot.
Ha elkészült a besamel, keverjük el benne a 3 tojássárgáját és a felaprított főtt tojásokat.
A 3 tojásfehérjét pedig verjük fel kemény habbá, s végül forgassuk bele a tojásos masszába.
A félretett hússzeleteket rakjuk le sorban egy hőálló edénybe vagy tepsibe, s simítsuk rá a tojáshabos keveréket.
A tetejét szórjuk meg reszelt sajttal és előmelegített sütőben süssük addig, amíg a tojáshab össze nem áll.
Azaz kicsit meg kell, hogy szilárduljon a tojásos keverék állaga.
S ha a tetején a sajt is megpirul akkor elkészült a tojáshabos csirke.
Krumplipürével és savanyúsággal szervírozzuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!