TOJÁSHABOS CSIRKE
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 1 csirkemellfilé
  • 6 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg ráma
  • 3 ek. liszt
  • 3 dl tej
  • só, bors, ételízesítő
  • 5 dkg reszelt sajt
  • zsiradék
  • Elkészítés: A tojáshabos csirkének a receptjét egy barátnőmtől kaptam és amikor elkészítettem, nagyon ízlett a családnak. Az elkészítése nem bonyolult és a végén egy ízletes csirkés, tojásos ételt szervírozhatunk akár ebédre, akár vacsorára.
    A csirkemell filét először mossuk meg, s egy papírtörlővel fel is itathatjuk róla a vizet.
    Majd vágjuk fel vékony szeletekre és sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük a szeletek mindkét oldalát. 
    Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés zsiradékot, ami lehet olaj vagy zsír is, s a forró zsiradékon mindkét oldalát megsütjük a husiknak.
    Ezután azokat félre tesszük. 
    Közben 3 egész tojást keményre főzünk, s ha megfőtt, megpucoljuk és felkockázzuk. 
    A  rámát egy lábasban olvasszuk fel, s adjuk hozzá a lisztet, amit  fehéredésig pirítsunk. 
    Ezután öntsük fel a tejjel és állandó keverés mellett sűrítsük be és jól forraljunk ki.
    A besamelbe  tegyünk az elején sót, ételízesítőt és borsot. 
    Ha elkészült a besamel, keverjük el benne a 3 tojássárgáját és a felaprított főtt tojásokat. 
    A 3 tojásfehérjét pedig verjük fel kemény habbá, s végül forgassuk bele a tojásos masszába. 
    A félretett hússzeleteket rakjuk le sorban egy hőálló edénybe vagy tepsibe, s simítsuk rá a tojáshabos keveréket. 
    A tetejét szórjuk meg reszelt sajttal és előmelegített sütőben süssük addig, amíg a tojáshab össze nem áll.
    Azaz kicsit meg kell, hogy szilárduljon a tojásos keverék állaga.
    S ha a tetején a sajt  is megpirul akkor elkészült a tojáshabos csirke. 
    Krumplipürével és savanyúsággal szervírozzuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!