TÚRÓS-TEJFÖLÖS PALACSINTA
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
Kb. 20 db kisütött palacsinta 50 dkg túró 4 ek. kristály cukor 1 cs. vaníliás cukor 2-3 ek. tejföl Díszítéshez: csokiöntet és tejszínhab
Elkészítés: A palacsinta elkészítésének a menetét már bemutattam, így külön most nem írom le. A " Palacsinta " címszó alatt megtalálható a recept. Most főként azt szeretném megmutatni, hogy a túrót én nyers tojással is szoktam bekeverni - anyukámtól mindég így tanultam, persze cukor hozzáadásával - de mostanában inkább tojás helyett tejfölt használok hozzá.
A szokásos módon kisütöm a palacsintákat és megtöltöm az alábbiakban leírt túró töltelékkel.
A túróhoz keverjük hozzá a kétféle cukrot és azután adjuk hozzá a tejfölt, de először csak 2 evőkanállal és azzal keverjük ki.
S ha úgy látjuk, hogy nem elég krémes, még adhatunk hozzá 1 evőkanállal.
Ezután töltsük meg egyenként a palacsintákat.
Amikor úgy gondoljuk, hogy nem az egészet szeretnénk az asztal közepére helyezni, hanem szépen megdekorálva kívánjuk szervírozni az édességet, akkor nagyon mutatóssá tudjuk tenni egy kevés csokoládé öntettel és tejszínhabbal.
A csokoládé öntetet és a tejszínhabot is készen is megvásárolhatjuk, de magunk is elkészíthetjük.
A csokiöntethez gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét ( 1 tábla: 10 dkg ) egy kevés rámával, 4-5 dkg-nyi mennyiséggel, s ha összeolvadt, öntsünk hozzá egy kevés folyékony habtejszínt, kb.1 dl-t és keverjük simára.
Én cukrot nem szoktam bele tenni, de nyugodtan adható hozzá.
A tejszínhabhoz a 2 dl folyékony habtejszínt 1 cs. vaníliás cukorral verjük fel kemény habbá. és a csokiöntet mellé ezzel mutatóssá tehetjük a finom desszertünket.
Jó étvágyat kívánok hozzá!