NUTELLÁS BROWNIE
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 12 dkg ráma
  • 1 nagy ek. nutella
  • 1 nagy ek. kakaópor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 3 tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 10 dkg finom liszt
  • csipet só
  • sütőpapír
  • Elkészítés: A brownie süteményeknek igen széles választéka található meg akár neten, akár főzős újságokban vagy szakácskönyvekben. Ennek a sütinek az eredeti receptje a Nosalty oldalán található. A családom nagyon kedveli a browniet, s én sem csalódtam benne. Kellően lágy, puha, bár kicsit változtattam a hozzávalókon. Nagyon könnyen elkészíthető, tíz perc alatt összeállítható a tésztája.
    Először melegítsük elő a sütőt 180 fokra alsó-felső sütésre.
    Majd egy kis lábasban tegyünk fel a tűzre egy kevés vizet és helyezzünk fölé egy tálat.
    Ezen a vízgőzön olvasszuk fel a csokit, amit tördeljünk kis kockákra.Adjuk hozzá  a rámát és a nutellát. Miután felolvadt minden, tegyük félre.
    Egy másik tálban keverjük össze habosra a tojást a kétféle cukorral, majd csurgassuk bele a csokis keveréket. Végül adjuk hozzá a lisztet, a sót és a kakaót. 
    Egy kisebb tepsit béleljünk ki sütőpapírral és simítsuk bele a masszát. 
    Helyezzük a sütőbe és süssük meg kb. 20-25 perc alatt.
    20 percnél érdemes tűpróbát végezni.
    Hűtsük ki a süteményt és felkockázva szervírozzuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!