NUTELLÁS BROWNIE
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
20 dkg étcsokoládé 12 dkg ráma 1 nagy ek. nutella 1 nagy ek. kakaópor 10 dkg kristálycukor 3 tojás 1 cs. vaníliás cukor 10 dkg finom liszt csipet só sütőpapír
Elkészítés: A brownie süteményeknek igen széles választéka található meg akár neten, akár főzős újságokban vagy szakácskönyvekben. Ennek a sütinek az eredeti receptje a Nosalty oldalán található. A családom nagyon kedveli a browniet, s én sem csalódtam benne. Kellően lágy, puha, bár kicsit változtattam a hozzávalókon. Nagyon könnyen elkészíthető, tíz perc alatt összeállítható a tésztája.
Először melegítsük elő a sütőt 180 fokra alsó-felső sütésre.
Majd egy kis lábasban tegyünk fel a tűzre egy kevés vizet és helyezzünk fölé egy tálat.
Ezen a vízgőzön olvasszuk fel a csokit, amit tördeljünk kis kockákra.Adjuk hozzá a rámát és a nutellát. Miután felolvadt minden, tegyük félre.
Egy másik tálban keverjük össze habosra a tojást a kétféle cukorral, majd csurgassuk bele a csokis keveréket. Végül adjuk hozzá a lisztet, a sót és a kakaót.
Egy kisebb tepsit béleljünk ki sütőpapírral és simítsuk bele a masszát.
Helyezzük a sütőbe és süssük meg kb. 20-25 perc alatt.
20 percnél érdemes tűpróbát végezni.
Hűtsük ki a süteményt és felkockázva szervírozzuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!