SZILVÁS SÜTEMÉNY
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg ráma
  • 5 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 50 dkg szilva
  • szilvák tetejére: 4 ek. cukor+1 ek. fahéj
  • kevés vaj vagy ráma a tepsi kikenéséhez, kevés liszt a tepsi szórásához
  • Elkészítés: A szilvás piskóta szintén egy nagyon gyorsan összeállítható sütemény. Leginkább friss szilvából készítve az igazi. De akár befőttből is összeállítható ez az egyszerű süti. A rámát és a cukrot tegyük bele egy tálba és a kettőt együtt jól keverjük ki. Az 5 egész tojást egyenként adjuk hozzá és minden tojás hozzáadásakor keverjük el a rámás cukorral simára. 
    Majd a lisztet és a sütőport vegyítsük el és adjuk a rámás, tojásos keverékhez. 
    Dolgozzuk simára és egy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntsük bele a masszát. 
    A szilvákat mossuk meg, vágjuk ketté és magozzuk ki. 
    Sorban rakjuk rá a tésztára oly módon, hogy a szilvák félbe vágott fele nézzen felfelé, mert erre kerül majd rá a cukrozott őrölt fahéj. 
    A cukrot ezután keverjük össze a fahéjjal és ezzel a cukros fahéjjal  hintsük meg a szilvák tetejét.
    Előmelegített sütőbe helyezzük be a tepsit és 30-35 perc alatt süssük készre a szilvás süteményt.
    Kihűlés után porcukorral megszórva, kockákra vágva kínáljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!