SZILVÁS SÜTEMÉNY
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
20 dkg cukor 15 dkg ráma 5 tojás 30 dkg liszt 1 sütőpor 50 dkg szilva szilvák tetejére: 4 ek. cukor+1 ek. fahéj kevés vaj vagy ráma a tepsi kikenéséhez, kevés liszt a tepsi szórásához
Elkészítés: A szilvás piskóta szintén egy nagyon gyorsan összeállítható sütemény. Leginkább friss szilvából készítve az igazi. De akár befőttből is összeállítható ez az egyszerű süti. A rámát és a cukrot tegyük bele egy tálba és a kettőt együtt jól keverjük ki. Az 5 egész tojást egyenként adjuk hozzá és minden tojás hozzáadásakor keverjük el a rámás cukorral simára.
Majd a lisztet és a sütőport vegyítsük el és adjuk a rámás, tojásos keverékhez.
Dolgozzuk simára és egy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntsük bele a masszát.
A szilvákat mossuk meg, vágjuk ketté és magozzuk ki.
Sorban rakjuk rá a tésztára oly módon, hogy a szilvák félbe vágott fele nézzen felfelé, mert erre kerül majd rá a cukrozott őrölt fahéj.
A cukrot ezután keverjük össze a fahéjjal és ezzel a cukros fahéjjal hintsük meg a szilvák tetejét.
Előmelegített sütőbe helyezzük be a tepsit és 30-35 perc alatt süssük készre a szilvás süteményt.
Kihűlés után porcukorral megszórva, kockákra vágva kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!