BANÁNOS SÜTEMÉNY MÁSKÉNT
KIADÓS | ÜNNEPI | KARÁCSONY
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 15 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 3 tojás
  • 13 ek. cukor
  • 1 dl olaj
  • 2 dl tejföl
  • 2-3 banán
  • Krém: 1 cs. vaníliás pdingpor
  • 4 dl tej
  • 20 dkg ráma
  • 20 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • Teteje: kókuszreszelék vagy csokoládé forgács
  • Elkészítés: Volt idehaza néhány banán és így arra gondoltam, hogy elkészítem ezt a banános süteményt. A tésztának az összeállítása  hamar meg van, s a krém elkészítése sem igényel sok időt.
    Úgyhogy szerintem ez a süti is igen hamar elkészíthető.
    A tésztához keverjük ki habosra az egész tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá az olajat, a tejfölt, s dolgozzuk össze ezeket az alapanyagokat.
    Majd a lisztet is forgassuk bele, amibe vegyítsük el előbb a sütőport. Vajazzunk ki egy tepsit, hintsük meg liszttel és simítsuk bele a masszát. 
    Aki szívesebben használ sütőpapírt, nyugodtan lehet a tepsi kivajazása és kilisztezése helyett. 
    Az eredeti receptben ez állt, így én most így készítettem, de egyébként én magam is a sütőpapírt részesítem előnyben.
    A banánokat karikázzuk fel és rakjuk ki vele a tészta tetejét. 
    Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük készre. 
    Amíg sül a banános tésztánk, közben készítsük el a krémet. 
    A pudingport keverjük el csomómentesre a tejjel és főzzük fel sűrűre, s azt követően hűtsük ki. 
    A rámát keverjük ki habosra a kétféle cukorral és dolgozzuk bele a kihűlt pudingba. 
    Miután kihűlt a banános piskótánk, simítsuk rá a tetejére a krémet. 
    A krém tetejét pedig szórjuk meg csokiforgáccsal vagy kókuszreszelékkel. Jelen esetben csokireszelékkel van megdíszítve. 
    Néhány órai állás után felkockázva szervírozzuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!