ANANÁSZOS TORTA PAPRIKA DÍSZEKKEL
EGYSZERŰ | ÜNNEPI | SZÜLETÉSNAP
HOZZÁVALÓK
Kész ananászos torta Fondant piros és zöld ételfesték ecsetek pár csepp víz
Elkészítés: Az előbbiekben leírt ananászos torta receptnél említettem, hogy külön oldalon megmutatom azt a tortát, amivel is díszítettem az ananászos torta tetejét. Ennek bemutatása ezen az oldalon történik. Elkészítése a paprikáknak nagyon egyszerű, semmi nehéz rész nincs benne. S amiért paprikákkal díszítettem a tortát, az az, hogy a szülinapos legkedveltebb hobbija a csili paprika termesztés. S ennek szerettem volna most fontosságot tulajdonítani, ezzel szerettem volna meglepetést szerezni. S azt hiszem sikerült is, hiszen a paprikák nagyon élethűek lettek, így a családtagok is azt hitték, hogy igazi paprikák sorakoznak a torta tetején.




Először is szükségünk van egy kevés fondantra. Nem nagy mennyiség kell belőle, hiszen 10-12 db kis gyufa paprikát és 3 db cseresznye paprikát készítettem.
Ha van mintának igazi paprikánk, akkor simán le is nézhetjük a mintázatát.
De szerintem anélkül is megy.
A lényeg, hogy úgy " gyurmázzunk " a fondanttal, hogy a paprikáknak a szár végeit is munkáljuk meg.

A fehér fondantból kialakított paprikákat fektessük rá valamire.
Én a fondant figurákat, virágokat, leveleket vagy jelen esetben a paprikákat egy bonbonnak a belsejébe, a műanyag tartójába szoktam bele sorakoztatni.
Amikor mindegyikkel meg vagyunk, hagyjuk megszáradni.
Tulajdonképpen ezeket már legalább 2 nappal előbb meg kell csinálni, de legkevesebb 1 nappal előtte, hogy legyen ideje megszáradni.
Amikor megszáradtak a paprikák, akkor jöhet a festés.

A piros festékből és a zöld festékből is vegyünk egy-egy keveset egy festő palettára vagy valamilyen kis műanyagba.
Én gél festéket használok, s abból nagyon kevés kellett. Egy fogpiszkálóra vettem fel egy picikét a festékből, ráhelyeztem a festő palettára. Majd pár csepp vízzel higítottam.
Először a zöld szárral kezdtem, s majd a pirossal folytattam. Kicsit mi magunk is festékesek leszünk, de erre lehet használni gumikesztyűt és hát ahová letesszük a festett paprikát, mint a bonbon műanyagjára, ott is nyomott hagy az ételfesték.
De természetesen lemosható.
Nincs más hátra, hogy a festett kis apróságokat szintén hagyni kell száradni.

Miután megszáradtak, helyezzük fel a tortára.
Középre tettem a három cseresznye paprikát és körben pedig felhelyeztem a csili paprikákat.
Természetesen más dekorációt is használhatunk a tortánkra, de szerettem volna nektek megmutatni, hogy én kis fondant paprikákkal díszítettem ezt a tortát.
Igazi meglepetést szereztem velük és ez nekem nagyon sokat jelentett.
Kellemes kreatívkodást kívánok!