MADÁRTEJ MÁSKÉPPEN
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 6 tojás
  • 7 ek. cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 3-5 dkg mazsola-aki nem szereti, elmaradhat
  • 1 vaníliás pudingpor
  • 1 l tej
  • kakaópor
  • Elkészítés: A madártej eme változata a Nosalty oldaláról való, Gabriella receptje. Kicsit más, mint az eredeti madártej recept,  de érdemes másnak is elkészíteni, hiszen nagyon finom.

    Ehhez a tejet felforraljuk. 
    Azalatt a tojásfehérjéket  4 ek. cukorral felverjük kemény habbá. 
    A habból, miután felforrt a tej, kanállal galuskákat szaggatunk a
    felforralt tejbe és 1-2 perc alatt megfőzzük a galuskákat úgy, hogy  közben meg is fordítjuk őket. 
    Amint készen van pár darab, szűrőkanállal kiszedjük és egy szűrőbe tesszük - egy tál fölé - hogy lecsepegjen a felesleges tej. 
    Tegyük ezt mindaddig, amíg tart a hab. 
    A lecsepegett  tejet majd öntsük vissza a többi tejhez. 
    A főtt galuskákat tegyük egy jénai aljába és szórjuk meg kevés mazsolával. Aki nem szereti, ez el is maradhat.
    Ezután válasszuk ketté a tojásokat és a tojássárgákat keverjük ki a 3 ek. cukorral, a vaníliás cukorral.
    Azt követően a pudingporral és egy kevés forralt tejjel. 
    Majd főzzük fel krémmé a többi tejjel. 
    Még melegen öntsük rá a habra. 
    Ezután hűtsük ki és tálalás előtt hintsük meg kakaóporral.

    Ennek a madártejnek az íze is, a külleme is eltér a hagyományos madártejtől, de nagyon finom.


    Jó étvágyat kívánok hozzá!