MADÁRTEJ MÁSKÉPPEN
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
6 tojás 7 ek. cukor 1 vaníliás cukor 3-5 dkg mazsola-aki nem szereti, elmaradhat 1 vaníliás pudingpor 1 l tej kakaópor
Elkészítés:
A madártej eme változata a Nosalty oldaláról való, Gabriella receptje.
Kicsit más, mint az eredeti madártej recept, de nagyon finom.
Ehhez a tejet felforraljuk és ezalatt a tojásfehérjéket 4 ek. cukorral
felverjük kemény habbá. A habból kanállal galuskákat szaggatunk a
felforralt tejbe és 1-2 perc alatt megfőzzük a galuskákat úgy, hogy közben meg
is fordítjuk őket. Amint készen van pár darab, szűrőkanállal kiszedjük
és egy szűrőbe tesszük - egy tál fölé - hogy lecsepegjen a felesleges
tej. Tegyük ezt mindaddig, amíg tart a hab. A lecsepegett tejet majd
öntsük vissza a többi tejhez. A főtt galuskákat tegyük egy jénai aljába és
szórjuk meg kevés mazsolával. Aki nem szereti, ez el is maradhat.
A tojássárgákat keverjük ki a 3 ek. cukorral, a vaníliás cukorral, a pudingporral és egy kevés forralt tejjel, majd főzzük fel krémmé a többi tejjel. Még melegen öntsük rá a habra. Ezután hűtsük ki és tálalás előtt hintsük meg kakaóporral.
Ennek a madártejnek az íze is, a külleme is eltér a hagyományos madártejtől, de nagyon finom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A madártej eme változata a Nosalty oldaláról való, Gabriella receptje.
Kicsit más, mint az eredeti madártej recept, de nagyon finom.
Ehhez a tejet felforraljuk és ezalatt a tojásfehérjéket 4 ek. cukorral
felverjük kemény habbá. A habból kanállal galuskákat szaggatunk a
felforralt tejbe és 1-2 perc alatt megfőzzük a galuskákat úgy, hogy közben meg
is fordítjuk őket. Amint készen van pár darab, szűrőkanállal kiszedjük
és egy szűrőbe tesszük - egy tál fölé - hogy lecsepegjen a felesleges
tej. Tegyük ezt mindaddig, amíg tart a hab. A lecsepegett tejet majd
öntsük vissza a többi tejhez. A főtt galuskákat tegyük egy jénai aljába és
szórjuk meg kevés mazsolával. Aki nem szereti, ez el is maradhat.
A tojássárgákat keverjük ki a 3 ek. cukorral, a vaníliás cukorral, a pudingporral és egy kevés forralt tejjel, majd főzzük fel krémmé a többi tejjel. Még melegen öntsük rá a habra. Ezután hűtsük ki és tálalás előtt hintsük meg kakaóporral.
Ennek a madártejnek az íze is, a külleme is eltér a hagyományos madártejtől, de nagyon finom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!