MADÁRTEJ MÁSKÉPPEN
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
6 tojás 7 ek. cukor 1 vaníliás cukor 3-5 dkg mazsola-aki nem szereti, elmaradhat 1 vaníliás pudingpor 1 l tej kakaópor
Elkészítés: A madártej eme változata a Nosalty oldaláról való, Gabriella receptje. Kicsit más, mint az eredeti madártej recept, de érdemes másnak is elkészíteni, hiszen nagyon finom.
Ehhez a tejet felforraljuk.

Ehhez a tejet felforraljuk.
Azalatt a tojásfehérjéket 4 ek. cukorral felverjük kemény habbá.
A habból, miután felforrt a tej, kanállal galuskákat szaggatunk a
felforralt tejbe és 1-2 perc alatt megfőzzük a galuskákat úgy, hogy közben meg is fordítjuk őket.
felforralt tejbe és 1-2 perc alatt megfőzzük a galuskákat úgy, hogy közben meg is fordítjuk őket.
Amint készen van pár darab, szűrőkanállal kiszedjük és egy szűrőbe tesszük - egy tál fölé - hogy lecsepegjen a felesleges tej.
Tegyük ezt mindaddig, amíg tart a hab.
A lecsepegett tejet majd öntsük vissza a többi tejhez.
A főtt galuskákat tegyük egy jénai aljába és szórjuk meg kevés mazsolával. Aki nem szereti, ez el is maradhat.
Ezután válasszuk ketté a tojásokat és a tojássárgákat keverjük ki a 3 ek. cukorral, a vaníliás cukorral.
Ezután válasszuk ketté a tojásokat és a tojássárgákat keverjük ki a 3 ek. cukorral, a vaníliás cukorral.
Azt követően a pudingporral és egy kevés forralt tejjel.
Majd főzzük fel krémmé a többi tejjel.
Még melegen öntsük rá a habra.
Ezután hűtsük ki és tálalás előtt hintsük meg kakaóporral.

Ennek a madártejnek az íze is, a külleme is eltér a hagyományos madártejtől, de nagyon finom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ennek a madártejnek az íze is, a külleme is eltér a hagyományos madártejtől, de nagyon finom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!