RESZTELT SERTÉS MÁJ
GYORS | EGYSZERŰ
HOZZÁVALÓK
  • 1/2 kg sertés máj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek. zsír
  • 1 kk. őrölt pirospaprika
  • bors
  • majoránna
  • 2 dl paradicsomlé
  • kevés víz
  • Elkészítés: Valamiért túl sokszor nem készítek sertés májból főételeket, de ha mégis a sertés májat választom, akkor az egyik ilyen étel, amit megfőzök, a resztelt máj. Az elkészítése sem tart túl sokáig, s a körete is pillanatok alatt megfől. A májhoz először a hagymát pucoljuk le a héjától és azután kockázzuk össze.
    Egy kevés zsiradékot hevítsünk fel és ezen a felforrósított zsíron a kockázott hagymát fonnyasszuk üvegesre. 
    A májat jól mossuk meg és az nem oda illő részt vágjuk ki.
    Ami ugyan ritkán van a sertés májon, de előfordulhat.
    Majd kisebb csíkokra vágjuk össze és adjuk a hagymához. 
    Rövid ideig pirítsuk össze a hagymával, majd fűszerezzük őrölt piros paprikával, őrölt borssal, majoránnával.
    Sót csak a végén adjunk hozzá, vagyis ha elkészült az étel, mert különben megkeményedik a máj. 
    Miután meghintettük a fűszerekkel, öntsük fel paradicsomlével és egy kevés / kb. 1 dl / vízzel. 
    Fedjük le és főzzük puhára.
    Túl sok idő nem kell a főzéséhez, s a főzés során, ha szükséges, pótolhatjuk még a vizet. 
    Amikor már puha lett a máj és besűrűsödött rajta a paradicsom alap is, ekkorra elkészült a fogásunk.
    S most a főzés végén sózzuk meg a resztelt májat.
    Amíg fől a máj, azalatt pucoljuk meg a krumplit is, aminek a mennyisége lehet 1 kg, vagy kinél több, kinél kevesebb.
    Mossuk meg és vágjuk fel kockákra.
    Egy lábasba tegyük bele a krumpli kockákat és hintsük meg a tetejét sóval.
    Öntsük fel annyi vízzel, hogy a krumplit ellepje.
    Majd főzzük puhára.
    Amint elkészült, szűrjük le a levétől.
    A krumplit is és a resztelt májat is tegyük kínáló tálra és már szervírozhatjuk a családunknak!

    Jó étvágyat kívánok hozzá!