RESZTELT MÁJ
GYORS | EGYSZERŰ
HOZZÁVALÓK
  • 1/2 kg sertés máj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek. zsír, 1 kk. őrölt pirospaprika
  • só, bors
  • majoránna
  • 2 dl paradicsomlé, kevés víz
  • Elkészítés: A hagymát felkockázzuk és a zsíron üvegesre fonnyasztjuk. A májat kisebb csíkokra vágjuk és a hagymához adjuk. Rövid ideig pirítjuk, majd fűszerezzük paprikával, borssal, majoránnával- sót csak akkor adjunk hozzá, ha elkészült az étel, mert különben megkeményedik a máj- s öntsük fel paradicsomlével és kevés / kb. 1 dl / vízzel. Főzzük puhára, túl sok idő nem kell neki, ha szükséges, pótolhatjuk még a vizet. A végén sózzuk.

    Főtt burgonyával tálaljuk.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!