PETREZSELYMES-CITROMOS HALSZELETEK
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
1 kg pangasius fagyasztott halszeletek só őrölt fekete bors 2 citrom 8-10 szál petrezselyem 5 dkg liszt 1 fej vöröshagyma 5-10 dkg ráma 2-4 ek. étolaj
Elkészítés: A halból készült ételek nemcsak nagyon ízletesek, hanem egészséges is, hiszen a szervezetünknek szükségünk van néha arra, hogy halat is fogyasszunk. Én magam szívesen vásárolom a fagyasztott pangasius filét. Ha ebből a halból szeretnék készíteni valamilyen főfogást, akkor este kiveszem a fagyasztóból, egy tálba helyezem és beteszem a sima hűtőbe. Ott is szépen ki fog másnap reggelre engedni a fagyott állapotából.
Amikor elkezdem másnap készíteni belőle az ebédre valót, a zacskóból kivéve, a tálba a halszeletekre hideg vizet engedek.
Ezáltal leöblítem róla a még rajta maradt jeget és egyben meg is mosom a halat.
( A fotón a kínáló tányér ezen felén, a paradicsomok alatt , grillezett csirkemell van tálalva. S a másik oldalon, a citromok felől látható a frissen kisütött hal. )
A leöblített halról ezután papírtörlővel kissé felitatom a felesleges vizet és ha kell - én így tettem - ketté vágjuk a szeleteket.
Majd besózzuk és borsozzuk mindkét oldalát és hagyjuk állni.
Ezalatt a hagymát megpucoljuk a héjától és lereszeljük.
1 citromot megmosunk és a héját hozzá reszeljük a hagymához, majd a levét is kifacsarjuk és azt is hozzáadjuk a hagymához.
A petrezselymet megmossuk, jól lecsepegtetjük róla a vizet és jó apróra felvágjuk. Ezt is a hagymához adjuk.
Összekeverjük az egészet. Egy másik tálkába bele öntjük a lisztet.
Egy serpenyőben felhevítjük a rámát és az olajat egyszerre - azt majd látni fogjuk, mennyi kell belőlük - és a halszeleteket bemártjuk előbb a petrezselymes, citromos, hagymás alapba, majd a lisztbe.
A serpenyőben szépen kisütjük, kb. 8-10 perc alatt. A halat többször megforgatjuk, hogy mindkét oldala kissé meg is piruljon.
A kisütött halakat tálra rendezzük, s a másik citromot mosás után felkarikázva, mellé helyezzük.
Kapor mártást és petrezselymes ( új- ) burgonyát tálalhatunk mellé.
Mindkét receptet megtalálhatjátok az oldalon.
Jó étvágyat kívánok hozzá!