PETREZSELYMES-CITROMOS HALSZELETEK
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 1 kg pangasius fagyasztott halszeletek
  • őrölt fekete bors
  • 2 citrom
  • 8-10 szál petrezselyem
  • 5 dkg liszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5-10 dkg ráma
  • 2-4 ek. étolaj
  • Elkészítés: A halból készült ételek nemcsak nagyon ízletesek, hanem egészséges is, hiszen a szervezetünknek szükségünk van néha arra, hogy halat is fogyasszunk. Én magam szívesen vásárolom a fagyasztott pangasius filét. Ha ebből a halból szeretnék készíteni valamilyen főfogást, akkor este kiveszem a fagyasztóból, egy tálba helyezem és beteszem a sima hűtőbe. Ott is szépen ki fog másnap reggelre engedni a fagyott állapotából.
    Amikor elkezdem másnap készíteni belőle az ebédre valót, a zacskóból kivéve, a tálba a halszeletekre hideg vizet engedek.
    Ezáltal leöblítem róla a még rajta maradt jeget és egyben meg is mosom a halat.
    ( A fotón a kínáló tányér ezen felén, a paradicsomok alatt , grillezett csirkemell van tálalva. S a másik oldalon, a citromok felől látható a frissen kisütött hal. )
    A leöblített halról ezután papírtörlővel kissé felitatom a felesleges vizet és ha kell - én így tettem - ketté vágjuk a szeleteket.
    Majd besózzuk és borsozzuk mindkét oldalát és hagyjuk állni. 
    Ezalatt a hagymát megpucoljuk a héjától és lereszeljük. 
    1 citromot megmosunk és a héját hozzá reszeljük a hagymához, majd a levét is kifacsarjuk és azt is hozzáadjuk a hagymához.
    A petrezselymet megmossuk, jól lecsepegtetjük róla a vizet és jó apróra felvágjuk. Ezt is a hagymához adjuk. 
    Összekeverjük az egészet. Egy másik tálkába bele öntjük a lisztet. 
    Egy serpenyőben felhevítjük a rámát és az olajat egyszerre - azt majd látni fogjuk, mennyi kell belőlük - és a halszeleteket bemártjuk előbb a petrezselymes, citromos, hagymás alapba, majd a lisztbe. 
    A serpenyőben szépen kisütjük, kb. 8-10 perc alatt. A halat többször megforgatjuk, hogy mindkét oldala kissé meg is piruljon.
    A kisütött halakat tálra rendezzük, s a másik citromot mosás után felkarikázva, mellé helyezzük.
    Kapor mártást és petrezselymes ( új- ) burgonyát tálalhatunk mellé. 
    Mindkét receptet megtalálhatjátok az oldalon.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!