OREÓ KEKSZES MUFFIN
EGYSZERŰ | GYORS | KREATÍV
HOZZÁVALÓK
  • Muffin: 20 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 10 dkg ráma
  • 12 dkg liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 3 ek. natúr joghurt
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 ek. kakaópor
  • 3 ek. tej
  • kb. 2 cs. kisméretű vaníliás oreó keksz
  • kb. 1/2 ü. mogyoró krém
  • Tetejére krém: 1 cs. tejszínes pudingpor
  • 3 ek. cukor
  • 3 dl tej
  • 2 dl habtejszín
  • Díszítés: csokireszelék
  • cukorgyöngy
  • A muffin külsejére : muffin papír kapszlik
  • Elkészítés: A muffinok receptára igaz gazdag, nagyon - nagyon sokféle muffin recept létezik. Mi ide haza szeretjük a muffinokat, ( de azért minden hétvégén nem ez kerül ebéd után az asztalra, ) s azokat is próbálom mindég más receptek alapján elkészíteni. A családom így nem először lepett meg muffinos szakácskönyvvel is. De ezt a receptet egy Blikk Receptek újságban találtam. Egy kis változtatást végeztem ugyan, mert a kekszek és a nutella mennyiségét soknak tartottam, ami ott meg volt adva. Így viszont más hozzávalók mennyisége is kicsit változott. A recept most természetesen úgy lesz megadva, ahogy én készítettem.
    Először a 20 dkg cukrot keverjük ki az 1 tojással és a 10 dkg szobahőmérsékletű rámával.
    Majd adjuk hozzá a 12 dkg lisztet és a 1/2 cs. sütőport.
    A 3 ek. natúr joghurtot, az 1 cs. vaníliás cukrot, a 2 ek. kakaót és a 3 ek. tejet is keverjük bele.
    Mindezeket dolgozzuk össze és készítsük elő a muffin sütőnket. Minden muffin sütőformába ( ahová a tészta kerül ) helyezzünk egy papír kapszlit.
    A muffin papír aljára rakjunk egy oreó kekszet, majd erre tegyünk 1 kk. mogyoró krémet. Erre tegyünk 1 ek. kikevert tésztát.
    Járjunk el minden muffin darabnál ugyanígy.
    S előmelegített sütőben süssük kb. 20-25 percig.
    Kivéve a sütőből hagyjuk kihűlni és ezután megdíszíthetjük a tetejét krémmel.
    Ehhez a pudingot keverjük el a cukorral és a tejjel és főzzük sűrűre. 
    Majd hűtsük ki.
    Miután kihűlt a puding, a habtejszínt verjük fel kemény habbá és keverjük el a pudinggal.
    Tegyük a tejszínes  krémet csillag csöves habzsákba és minden muffin tetejére nyomjunk belőle.
    A tejszínes krém tetejét megdíszíthetjük cukorgyönggyel és reszelhetünk rá csokoládét.
    De természetesen más díszítést alkalmazhatunk.
    Nekem egyébként több lett, mint 12 db ebből a mennyiségből.
    Én a sütéshez egy egyszerű, egyszínű muffin papírt használtam, és amikor kihűlt én azokat leszedtem. ( Mindenhol nem jött le könnyen. )
    S ezután egy díszesebb muffin papírba helyeztem bele a kész muffinokat.
    De természetesen erre nincs szükség, csak én azt akartam elérni, hogy ne legyen nehéz levarázsolni a papírt evés előtt.
    Amikor elfogyasztjuk ezt a kekszes muffint, egy kicsit kemény az alja a keksznek köszönhetően. Ezen ne lepődjünk meg, ilyen lesz, hiszen a keksz a sütés során nem fog megpuhulni.
    Viszont a benne, a keksz tetején lévő nutella ( mogyoró krém ) kellemes puha lesz a keksz fölött.
    Tehát a mogyoró krém lágysága ellensúlyozza a keksz keménységét.
    Egy-két nutellát ketté vágtam, hogy lehessen látni a szépen megbúvó vaníliás kekszet és a rajta elterülő mogyoró krémet.
    Szerintem ez a muffin finom is és mutatós is.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!