OREÓ KEKSZES MUFFIN
EGYSZERŰ | GYORS | KREATÍV
HOZZÁVALÓK
Muffin: 20 dkg cukor 1 tojás 10 dkg ráma 12 dkg liszt 1/2 cs. sütőpor 3 ek. natúr joghurt 1 vaníliás cukor 2 ek. kakaópor 3 ek. tej kb. 2 cs. kisméretű vaníliás oreó keksz kb. 1/2 ü. mogyoró krém Tetejére krém: 1 cs. tejszínes pudingpor 3 ek. cukor 3 dl tej 2 dl habtejszín Díszítés: csokireszelék cukorgyöngy A muffin külsejére : muffin papír kapszlik
Elkészítés: A muffinok receptára igaz gazdag, nagyon - nagyon sokféle muffin recept létezik. Mi ide haza szeretjük a muffinokat, ( de azért minden hétvégén nem ez kerül ebéd után az asztalra, ) s azokat is próbálom mindég más receptek alapján elkészíteni. A családom így nem először lepett meg muffinos szakácskönyvvel is. De ezt a receptet egy Blikk Receptek újságban találtam. Egy kis változtatást végeztem ugyan, mert a kekszek és a nutella mennyiségét soknak tartottam, ami ott meg volt adva. Így viszont más hozzávalók mennyisége is kicsit változott. A recept most természetesen úgy lesz megadva, ahogy én készítettem.
Először a 20 dkg cukrot keverjük ki az 1 tojással és a 10 dkg szobahőmérsékletű rámával.
Majd adjuk hozzá a 12 dkg lisztet és a 1/2 cs. sütőport.
A 3 ek. natúr joghurtot, az 1 cs. vaníliás cukrot, a 2 ek. kakaót és a 3 ek. tejet is keverjük bele.
Mindezeket dolgozzuk össze és készítsük elő a muffin sütőnket. Minden muffin sütőformába ( ahová a tészta kerül ) helyezzünk egy papír kapszlit.
A muffin papír aljára rakjunk egy oreó kekszet, majd erre tegyünk 1 kk. mogyoró krémet. Erre tegyünk 1 ek. kikevert tésztát.
Járjunk el minden muffin darabnál ugyanígy.
S előmelegített sütőben süssük kb. 20-25 percig.
Kivéve a sütőből hagyjuk kihűlni és ezután megdíszíthetjük a tetejét krémmel.
Ehhez a pudingot keverjük el a cukorral és a tejjel és főzzük sűrűre.
Majd hűtsük ki.
Miután kihűlt a puding, a habtejszínt verjük fel kemény habbá és keverjük el a pudinggal.
Tegyük a tejszínes krémet csillag csöves habzsákba és minden muffin tetejére nyomjunk belőle.
A tejszínes krém tetejét megdíszíthetjük cukorgyönggyel és reszelhetünk rá csokoládét.
De természetesen más díszítést alkalmazhatunk.
Nekem egyébként több lett, mint 12 db ebből a mennyiségből.
Én a sütéshez egy egyszerű, egyszínű muffin papírt használtam, és amikor kihűlt én azokat leszedtem. ( Mindenhol nem jött le könnyen. )
S ezután egy díszesebb muffin papírba helyeztem bele a kész muffinokat.
De természetesen erre nincs szükség, csak én azt akartam elérni, hogy ne legyen nehéz levarázsolni a papírt evés előtt.
Amikor elfogyasztjuk ezt a kekszes muffint, egy kicsit kemény az alja a keksznek köszönhetően. Ezen ne lepődjünk meg, ilyen lesz, hiszen a keksz a sütés során nem fog megpuhulni.
Viszont a benne, a keksz tetején lévő nutella ( mogyoró krém ) kellemes puha lesz a keksz fölött.
Tehát a mogyoró krém lágysága ellensúlyozza a keksz keménységét.
Egy-két nutellát ketté vágtam, hogy lehessen látni a szépen megbúvó vaníliás kekszet és a rajta elterülő mogyoró krémet.
Szerintem ez a muffin finom is és mutatós is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!