GRILLEZETT CSIRKEMELL
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
50-80 dkg dkg csirkemell filé szárnyas fűszersó-lehet grill fűszerkeverék, sült csirke fűszerkeverék kevés zsiradék
Elkészítés: A grillezett csirkemell elkészítése szerintem az egyik legegyszerűbb konyhai munkálatokat kívánja meg, hiszen nem kell hozzá sok hozzávaló sem, sok idő sem az előkészületekhez és hát a sütési ideje sem igényel hosszú perceket, órákat. A grillezett csirkemell fűszerezéséhez azért nem írtam egy konkrét fűszert, mert ugyan a szárnyasokhoz való grill fűszerrel volt most megfűszerezve, de ennek hiányában készítettem már sült csirke fűszersóval is és azzal is isteni finom lett. Tehát szerintem nemcsak a grillfűszer hozza elő a remek ízeket. Úgyhogy, ha nincs oda haza szárnyasokhoz való grill fűszer, de van más szárnyashoz használható fűszerünk, azzal is ugyanolyan finom lesz.
A csirkemell súlyára pedig azért írtam 50-80 dkg-t, mert én minden alkalommal 4-6 főre számolom az adagokat, de ennél az ételnél lehet kevesebbet is készíteni. Az 50 dkg kb. 1 csirkemellet tartalmaz.
Akkor készítsük el a fincsi csirkénket.
A husit jól mossuk meg, s kicsit egy papírtörlővel itassuk le róla a felesleges vizet, hogy a fűszer ne csorogjon majd le róla. Egy rész mellehúsból vágjunk 2-3 szeletet, azt majd látni fogjuk, hogy mennyi szeletet tudunk belőle kihozni, hiszen ez függ a csirkemell nagyságától.
A lényeg, hogy ne legyen se túl vastag, se túl vékony egy szelet.
A fűszerrel ezután szórjuk meg a hússzeleteket és hagyjuk egy kis ideig állni, amíg a fűszer zamatát kicsit magába szívja a husi.
Sózni külön már nem szükséges, hiszen ezek a fűszerkeverékek tartalmaznak sót is. De érdemes elolvasni az összetevőit, mert ha olyat vásároltunk, amiben nincs só, abban az esetben sózzuk meg a csirkemellet.
Azután egy serpenyőben forrósítsunk fel egy kevés olajat vagy zsírt, ki mit használ. S a befűszerezett húsokat süssük ki szép arany barnára. Többször fordítsuk meg a sütés során, hogy mindenhol szépen átpiruljon. Túl sok zsiradékot ne használjunk hozzá, mert most nem bő zsiradékban kell sütnünk, mint a rántott húst, de azért ügyeljünk arra, hogy nagyon minimális se legyen, hogy oda ne kapjon a hús.
Az elkészült grillezett csirkemellet grillezett juh és grillsajttal és tejszínes ribizli mártással tálaltam.
Mindkettő leírását megtalálhatjátok az oldalon.
Jó étvágyat kívánok hozzá!