MIRINDA SZELET
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
Piskóta: 6 tojás 6 ek. cukor 5 ek. liszt 1 sütőpor 1 ek. kakaópor Krém: 50 dkg túró 25 dkg ráma 25 dkg cukor 1 vaníliás cukor 1 citrom reszelt héja Teteje: 7,5 dl szénsavas narancs üdítő 2 cs. vaníliás pudingpor 2 ek. cukor
Elkészítés:
A narancs üdítős sütemény a túrós sütemények közül az egyik nagy kedvenc a család körében.
Ezért nálunk pillanatok alatt el is fogy.
Ehhez először süssünk egy kakaós piskótát.
A tojások fehérjét verjük fel kemény habbá a cukorral, de a cukrot csak akkor adjuk hozzá, ha már képeztünk egy kevés habot. A kemény habhoz keverjük hozzá a tojások sárgáit, majd adjuk hozzá a lisztet, a sütőport. Végül keverjük el benne a kakaóport. ( Én mindég úgy adom a kakaós tésztákhoz a kakaót, hogy egy műanyag szűrőn szitálom bele a keverékbe, s így nem kerül bele még véletlenül sem csomós kakaó. )
A tojások fehérjét verjük fel kemény habbá a cukorral, de a cukrot csak akkor adjuk hozzá, ha már képeztünk egy kevés habot. A kemény habhoz keverjük hozzá a tojások sárgáit, majd adjuk hozzá a lisztet, a sütőport. Végül keverjük el benne a kakaóport. ( Én mindég úgy adom a kakaós tésztákhoz a kakaót, hogy egy műanyag szűrőn szitálom bele a keverékbe, s így nem kerül bele még véletlenül sem csomós kakaó. )
Egy normál méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a piskóta masszát.
Előmelegített sütőben süssük készre 25-30 perc alatt és hűtsük ki.
Amikor kihűlt, vágjuk ketté a piskótát, de akár egyben is hagyhatjuk, én így is- úgy is szoktam ezt a sütit készíteni. Ha ketté vágom, akkor a krémet a kettő közé és a felső lapra simítom, de ha egyben hagyom a piskótát, akkor a piskóta tetejére kenem az összes krémet. Ki, hogyan szeretné. Most ketté vágtam a tésztát.
Készítsük el a túrókrémet. A szobahőmérsékletű rámát robotgéppel keverjük ki a kétféle cukorral, majd egy citrom reszelt héjával. Ezt követően keverjük hozzá a túrót. Kenjük meg a krémmel a piskótát.
A tetejére ezután készítsük el a narancsos mázat.
A pudingport keverjük ki a cukorral egy kis lábasban és hozzáadva az üdítőt, főzzük sűrűre. Hűtsük ki egy kicsit ( langyosra ) és simítsuk a túrókrém tetejére.
Én megcifráztam a tetejét egy villával, de ez el is maradhat, hagyhatjuk szép simán is. Hagyjuk állni a sütit 5-6 órát - én általában este fele készítem el és másnapig állni hagyom - s azután szépen szeletelhető.
Jó étvágyat kívánok hozzá!