HAMIS MÁJGALUSKA LEVES
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
5-6 szem burgonya 2-3 szál sárgarépa 2-3 szál petrezselyem gyökér 1 fej hagyma 1 gerezd fokhagyma só ízlés szerint 5-6 szem egész bors 1 tk. ételízesítő 1 zöldségleves kocka 1 tk. őrölt pirospaprika petrezselyemzöld a májgaluskához: 2 konzerv májkrém 2 tojás 1-2 csipet bors 1-2 csipet só 2-3-4 ek. zsemlemorzsa 1/2 mk. majoránna
Elkészítés: A hamis májgaluska levesnek az elkészítését még az anyukámtól tanultam. Gyerek koromban többször volt otthon ilyen májgaluska leves. A hamis címet azért kapta, mert a galuskák nem friss májból vannak, hanem májkrémből. Az mostanság is gyakran van itthon, így nem gond, ha nincs a hűtőben csirkemáj.
Az elkészítése pedig nagyon egyszerű.
Jó étvágyat kívánok!
A zöldség leveshez megpucoljuk és megmossuk a sárgarépákat, a petrezselyem gyökereket és a burgonyákat.
Majd tetszőleges darabokra vágjuk.
Egy fazékba belerakjuk és felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk készíteni.
Befűszerezzük sóval, egész borssal, hozzáadjuk a tisztított hagymát és a fokhagymát.
A petrezselyem zöldet mossuk meg, csepegtessük le róla a felesleges vizet és aprítsuk fel. S az is kerülhet bele a levesbe.
Hagyjuk felforrni, s amikor már forrt egyet a leves alapunk, dobjunk hozzá egy zöldségleves kockát.
Végül így addig főzzük, amíg a zöldségek puhák nem lesznek.
Közben, ahogy fől a leves, még 1 tk. ételízesítőt is tegyünk bele.
Ezt követően, ha már minden puha a levesben, elkészítjük hozzá a májgaluskát.
A felsorolt hozzávalókat simára keverjük és nokedli szaggatóval beleszaggatjuk a levesbe.
A kikeverés során, ha kissé hígnak találnánk a masszát, adjunk még hozzá egy pici zsemlemorzsát.
De arra vigyázzunk, hogy túl sűrű ne legyen, mert akkor kemény lesz.
Amikor beleszaggattuk - úgy, mint a nokedlit - keverjük át, hogy ne üljön le a leves aljára, majd ha feljöttek a galuskák a leves tetejére, hagyjuk még főlni 5-10 percig.
A főzés utolsó 10 percében ízesítsük még meg a levesünket 1 tk. őrölt piros paprikával.
Amikor elkészült az ízletes leves, kóstoljuk meg és ha úgy találjuk, ízesítsünk utána még sóval.
Ez a remek hamis májgaluska leves nem igazi májból készült, de a májkrém is nagyon jól kiadja a májas ízét.
Ez a remek hamis májgaluska leves nem igazi májból készült, de a májkrém is nagyon jól kiadja a májas ízét.
Egyszerű és finom!
Jó étvágyat kívánok!